Nieuws Antwerpen Flandriaboot krijgt een nieuw leven.

Flandriaboot krijgt een nieuw leven.

Flandriaboot krijgt een nieuw leven.

Het is dan blijkbaar toch nog niet ‘over and out’ voor de Flandriaboten. De pleziervaartuigen waar decennialang rondvaarten in de Antwerpse haven mee werden georganiseerd stonden sinds vorig jaar te koop. Studio 100, die de boten uitbaatte, hield het vorig jaar voor bekeken en eigenaar Brabo stelde de boten te koop. Einde verhaal, zo leek het wel, voor een mooie traditie in de Antwerpse haven. Nu blijkt dat één van de vier Flandriaboten is verkocht. Dat meldt De Standaard op basis van verschillende bronnen. De nieuwe eigenaar is Philip De Prest die de gezonken badboot uitbaatte. De Prest organiseert nu al rondvaarten voor groepen in de Antwerpse haven.

Jan Van Marcke, de kleinzoon van de stichter van de rederij Flandria bevestigt de verkoop. Hij zegt dat hij zelf aan het onderhandelen was met studio 100 en met eigenaar Brabo om de traditie op één of andere manier voort te zetten.

Intussen zijn er al nieuwe kapers op de kust om het marktsegment van de havenrondvaarten op te vullen. De reders René en zoon Nils Verbeeck zeggen dat ze op 2 maart al uitvaren met twee tot drie rondvaarten per dag. René Verbeeck heeft destijds nog zelf op de Flandria’s gewerkt. Aan De Standaard vertelde hij dat zijn rederij, Jan Plezier, drie schepen heeft, die samen goed zijn voor tweehonderd passagiers. De boten worden ingezet voor havenrondvaarten van 90 minuten.   Daarmee is Jan Plezier de concurrentie te snel af, want de oude Flandria ligt nu formeel nog onder contract bij Studio 100. Wanneer hij zijn eerste havenrondvaart zal maken is nog niet bekend.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.