Nieuws Antwerpen Flow Pilots organiseert expertenpanel rond govtech en digitale technologie

Flow Pilots organiseert expertenpanel rond govtech en digitale technologie

Flow Pilots organiseert expertenpanel rond govtech en digitale technologie

Op initiatief van digitaal transformatiebedrijf Flow Pilots bogen een aantal experten zich over de belangrijkste kansen en uitdagingen op het vlak van de bijdrage van zogenaamde GovTech (government tech). Door de coronacrisis schakelde de digitalisering plots enkele versnellingen hoger, waardoor het besef van het belang ervan verhoogde. GovTech moet de kloof tussen de overheid en de burger verkleinen.

Welke nieuwe inzichten levert de versnelde digitalisering nu concreet op? En in welke mate kan government tech openbare besturen helpen om de burger beter bij het bestuur te betrekken? En tegelijk dat bestuur democratischer en transparanter maken? Om die vragen te beantwoorden, stelde het Antwerpse Flow Pilots een panel van experten samen die zich over de voornaamste uitdagingen en knelpunten bogen.

“Overheden zitten op heel veel data én ze hebben in heel wat domeinen ook een gigantische expertise in huis. Het komt er nu vooral op aan om die expertise beter te ontsluiten naar de burger”, vertelt Dewi Van De Vyver, ceo van Flow Pilots. “Bedrijven die met vernieuwende technologie bezig zijn, kunnen de overheid daarbij helpen. De aanpak van de pandemie heeft overtuigend aangetoond dat er op dat vlak nog flink wat potentieel is.”

Naast Van De Vyver zelf bestond het panel verder uit Jan Adriaenssens (director city of Things, Imec), Natasha Blommaert (Portfolio manager Innovatie & Change en Informatie- en Datamanagement, agentschap wegen en verkeer), Pieter Lenaerts (directeur ICT agentschap binnenlands bestuur), Youri Segers (chief digital officer, Stad Antwerpen) en Joost Vandenbroele (GovSucess manager & advisor online participation, CitizenLab).

Het hele gesprek kan u hier terugzien:

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.