Nieuws Antwerpen FluvAnt brengt Antwerpse bedrijfsleiders bijeen

FluvAnt brengt Antwerpse bedrijfsleiders bijeen

FluvAnt brengt Antwerpse bedrijfsleiders bijeen

theunsjeEnkele tientallen bedrijfsleiders van grote en middelgrote bedrijven uit de ruime Antwerpse regio gaan in september van start met FluvAnt, een eigen businessgroep. Met de oprichting van FluvAnt willen de initiatiefnemers tegemoet komen aan een behoefte die bestaat in Antwerpen en omgeving om elkaar als CEO’s op een informele manier en in een beperkt gezelschap op een vaste locatie te kunnen ontmoeten. De startbijeenkomst is gepland in de loop van de maand september.

Het initiatief om deze groep in het leven te roepen, gaat uit van een 35-tal Antwerpse bedrijfsleiders, die het voorbije jaar in alle discretie de aftrap gaven voor een dergelijke, tot nu onbestaande organisatie. FluvAnt kiest als vaste locatie de totaal vernieuwde Royal Yacht Club België (RYCB) op de linker-Scheldeoever. Bekende namen onder de tot hiertoe steunende leden zijn onder meer Luc Bertrand (Ackermans & van Haaren), Alain Bernard (DEME), Marc Beerlandt (MSC), Jan Vercammen (Egemin), Carl Verlinden (Qualiphar), Luc Defieuw (Alcatel Lucent), Stéphane Verbeeck (Gands), Paul Van Gorp (Dorp nr 2 Koningin Fabiola) en Walter De Roey (Mensura) Verder staan nog diverse andere bekende bedrijven met hun CEO of algemeen directeur op de ledenlijst. Ook topmensen uit de bredere maatschappelijke en culturele sector zijn welkom.

“In elkaars gezelschap kunnen de leden kennis en inzichten delen. Het is niet de bedoeling een drukkingsgroep te zijn maar wel een relevante plaats voor beslissingsnemers uit de ruime economische cluster van Antwerpen en omgeving. Antwerpen is nu eenmaal de economische motor van het land. Eigenlijk is het verwonderlijk dat CEO’s uit deze regio nog geen plek hadden vlakbij hun professionele activiteit om met bedrijfsleiders met een gelijkaardige verantwoordelijkheid samen te komen”, zegt Marc Theuns van MenT Associates die als woordvoerder optreedt voor deze associatie nieuwe stijl. “We willen bestaande initiatieven geen concurrentie aandoen, de bedoeling is eenvoudigweg een zakengroep in het leven te roepen zoals die tot hiertoe in Antwerpen en de ruime regio nog niet bestond.”

Het door en door Antwerpse nieuwe initiatief staat open voor diverse relevante sectoren, dit betekent dat zowel bedrijfsleiders uit de productie-, maritieme-, en dienstensector maar ook uit andere sectoren als ict bv. kunnen toetreden. Het netwerken behoort niet tot de kerntaak van de businessgroep maar kan uiteraard het gevolg zijn. Wel is het zo dat de belangen van de leden van de ruime economische regio centraal staan bij de diverse initiatieven en ontmoetingen die de nieuwe organisatie plant. Het is daarom alvast de bedoeling dat het programma op maat van de leden/bedrijfsleiders en waar mogelijk op een interactieve manier zal worden aangeboden. Daarbij willen de leden ook samen nadenken over de uitdagingen van de toekomst in een snel evoluerende en steeds verder digitaliserende economische context. Op regelmatige basis zullen bijeenkomsten worden georganiseerd in de Royal Yacht Club die als uitvalsbasis fungeert voor het nieuwe initiatief en waar de leden ook permanent gebruik kunnen maken van de faciliteiten.

Foto: Marc Theuns van het headhuntersbedrijf MenT Associates

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.