Nieuws Antwerpen Flybe zorgt voor opsteker op luchthaven Deurne

Flybe zorgt voor opsteker op luchthaven Deurne

Flybe zorgt voor opsteker op luchthaven Deurne

flybeFlybe heeft gisteren zijn eerste vlucht uitgevoerd tussen de luchthavens van Deurne en Londen Southend. Daarmee heeft Deurne nu twee vaste verbindingen met de Britse hoofdstad, een op Southend en een op City Airport. Flybe wil binnen de drie jaar als grootste regionale luchtvaartmaatschappij van Europa op de lijn naar Southend tot 180.000 passagiers vervoeren.

De vluchten worden uitgevoerd door franchisepartner Stobart Air. In totaal zijn er zestien vluchten per week, een aantal dat in september naar 26 stijgt, inclusief twee retourvluchten per dag. Het is dus mogelijk om ’s morgens naar de Engelse hoofdstad te vliegen en nog dezelfde dag terug te komen. Tickets zijn te koop vanaf 34,99 euro enkele reis, inclusief taxen en toeslagen (www.flybe.com).

Stobart Air voert de vluchten uit met een toestel Bombardier Dash 8. Het vliegtuig kan tot 70 passagiers mee nemen. Cityjet vliegt met een Fokker 50 en neemt tot 50 passgiers mee.

Southend is de nieuwste luchthaven van Londen en bevindt zich via het spoor op amper 53 minuten van Liverpool Street Station. Ook het zuiden van Engeland is via Southend makkelijk te bereiken.

De eerste passagiers op Deurne waren kennelijk vooral dagjestoeristen die wilden gaan shoppen in Londen. Ze waren uitermate enthousiast over de nieuwe lijn.

“Wij zijn verheugd om vanuit Antwerpen met deze route van start te kunnen gaan. De passagiers vandaag zijn de eerste van duizenden reizigers die de komende jaren van onze diensten gebruik zullen maken”, stelde Managing Director van Stobart Air Julian Carr tijdens zijn toespraak op London Southend Airport.

Het initiatief van Flybe kan een heropstart inzetten voor de luchthaven van Deurne die in de afgelopen jaren wél flinke klappen kreeg. Het aantal passagiers is verleden jaar teruggevallen tot nog maar 170.000 De ingezette werken aan de Krijgsbaan in Mortsel en de ondertunneling van de weg moeten overigens de veiligheid in en om de luchthaven in de komende maanden verbeteren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.