Nieuws Antwerpen Flyinggroup opent nieuw hoofdkantoor op Antwerpse Luchthaven

Flyinggroup opent nieuw hoofdkantoor op Antwerpse Luchthaven

Flyinggroup opent nieuw hoofdkantoor op Antwerpse Luchthaven

ANTWERPEN/DEURNE/MALLE – FLYINGGROUP, de grootste zakenjetonderneming van de Benelux, investeerde ruim 5 miljoen euro in zijn nieuw hoofdkwartier op de Internationale Luchthaven Antwerpen. Het van oorsprong Belgische bedrijf, dat sinds 1995 actief is vanuit Antwerpen, behoudt het volste vertrouwen in de toekomst en verwacht een snelle heropleving van de sector.

“Zakenluchtvaart is een essentieel element in het succes van economische hotspots. In Antwerpen, veruit de belangrijkste economische motor van ons land, is dat niet anders. Ons geloof in de toekomst is zo sterk dat we vandaag ons gloednieuw, 100% energie-neutraal hoofdkwartier op Luchthaven Antwerpen officieel in gebruik nemen”, zegt Bernard van Milders, voorzitter en stichter van FLYINGGROUP. FLYINGGROUP onthulde meteen ook een nieuwe huisstijl en website.

Het nieuwe hoofdkwartier omvat kantoren, vergaderruimten, passagiers- en crewlounge. Ook de bestaande gebouwen werden grondig gerenoveerd. Het nieuwe gebouw produceert meer energie dan dat het eigenlijk nodig heeft. Naast de vliegtuigloods is er ook een ontmoetingsplaats-evenementenhall met onder meer een bar en een kunstgalerij.

Het dak en de buitengevel werden bekleed met maar liefst 408 zonnepanelen die in totaal bijna 700 m² bestrijken. Onder het gebouw bevindt zich op 150 meter diepte ook een geothermiecentrale. Dit indrukwekkende koel- en verwarmingssysteem met enorme watertanks die zo’n 30.000 liter regenwater bevatten, draagt warmte van en naar de vloerverwarming en -koeling in het gebouw.

Voor dit project deed FLYINGGROUP een beroep op A2D Architects en energiedeskundige ir. Geert De Bruyn. De werken werden uitgevoerd door aannemingsbedrijf ASK Romein uit Malle.

Hoopvol voor de toekomst

Op dit ogenblik heeft FLYINGGROUP naast Antwerpen nog 9 andere vliegbasissen: Brussel, Kortrijk-Wevelgem, Amsterdam, Luxemburg, Parijs, Genève, Zurich, Malta en Dubai. Van de 42 vliegtuigen in beheer van FLYINGGROUP hebben er 8 Antwerpen als thuisbasis.

Johan Van Lokeren, CEO van FLYINGGROUP: “COVID-19 had vooral gevolgen voor het aantal uitgevoerde vluchten. Dat was het meest zichtbaar tijdens eerste lockdown. In juli en augustus herpakte de markt zich en presteerden wij zelfs beter dan in de zomer van vorig jaar. Toch dient te worden aangestipt dat qua omzet de impact aanzienlijk kleiner is, omdat het grootste deel van onze inkomsten sowieso voortkomt uit het beheer van de vliegtuigen van onze klanten.”

FLYINGGROUP telt ruim 233 ervaren medewerkers, 103 daarvan zijn vliegend personeel. Op het hoofdkantoor in Antwerpen werken 86 personen. In 2019 werden 5.679 vluchten uitgevoerd. De geconsolideerde omzet bedroeg vorig boekjaar meer dan 74 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.