Nieuws Antwerpen FNAC kampt nog met dalende cijfers

FNAC kampt nog met dalende cijfers

FNAC kampt nog met dalende cijfers

fnacjeDe boekenketen FNAC lijkt het ergste achter de rug te hebben. Althans in Frankrijk. In België ziet de distributeur zijn omzetcijfers nog altijd dalen. Verleden jaar werd 2,6% aan omzet verloren. Maar 2015 wordt een jaar van nieuwe groei, stelt de topman Alexandre Bompard zelfverzekerd.

Ook in Antwerpen en Wijnegem is de Franse keten FNAC al vele jaren een vertrouwde aanblik. Wie een boek of een CD elders niet vindt gaat steevast naar de FNAC. Het bedrijf kampt niettemin al verscheidene opeenvolgende jaar met negatieve cijfers. In 2014 werd de dalende verkoop eindelijk gestopt. De nettowinst van 2013 werd zelfs verdriedubbeld tot 142 miljoen euro.

Het gaat dan  om een exclusief Frans verhaal. De Franse winkels doen het effectief beter. In het derde en het vierde kwartaal was er zelfs 0,9% groei.

Elders was die heropstanding evenwel nog helemaal niet duidelijk. Zeker ook in België niet waar de negen vestigingen 2,6% aan omzet verloren zagen gaan. Een en ander is kennelijk mee ingegeven door de ingezette herstructurering van de afgelopen maanden. Daarbij verloren zelfs 25 man hun baantje. De verkoop moet daar duidelijk onder geleden hebben.

Nog erger ging het er in Brazilië aan toe, een van de landen waar de FNAC een opgemerkte doorbraak had willen realiseren. In Brazilië incasseerde het bedrijf evenwel een heuse klap van -11%.

Alexandre Bompard heeft er ondertussen een goed oog in. 2014 was een  jaar waarin we de zaken geconsolideerd hebben, stelde hij. In 2015 zal er weer groei zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.