Nieuws Antwerpen Focus Guards overgenomen door DMG-Security

Focus Guards overgenomen door DMG-Security

Focus Guards overgenomen door DMG-Security

aalbessenDe bewakingsfirma Focus Guards uit Kruibeke is overgenomen door DMG-Security uit Westerlo. Het Kempens bedrijf zet daarmee zijn expansie onverminderd verder. “Wij oriënteren ons als groep meer in de richting van de reguliere markt”, zegt zaakvoerder David De Herdt. DMG-Security was tot nog toe vooral actief in de sector van de events. Met het overgenomen Focus Guards gaat het nu meer om vaste bewakingsopdrachten in zegmaar de bouw en de industrie.

De 25 werknemers van Focus Guards worden allemaal mee geïntegreerd in DMG-Security. Het personeelsbestand van de Kempense onderneming groeit daardoor verder door tot zowat 250, al dan niet full-time medewerkers.

De expansie van DMG-Security is in dit opzicht wel merkwaardig. David De Herdt zette zijn firma uiterlijk op in 2004 en is geleidelijk aan doorgegroeid tot een van de toonaangevende ondernemingen in de sector. “Wij hebben ons al die jaren vooral toegespitst op events. Festivals, beurzen, hotels, concerten, parkings…. We zorgden er voor veiligheid en bewaking. Maar in de loop van de jaren hebben wij ons dienstenpakket voortdurend verder uitgebreid. We kunnen nu zelfs hostessen leveren voor de events, we helpen mee de installaties opbouwen en weer afbreken…. Waarbij we vooral onze flexiliteit bewijzen. Onze klanten kunnen een beroep doen op ons, wanneer ze maar willen, waarook. We staan er altijd. Dit in tegenstelling tot de grote jongens uit onze sector die die snelle service niet langer kunnen garanderen.”

Dit neemt niet weg dat ook de markt van de reguliere bewakingsdiensten de interesse van DMG-Security wegdroeg. Met de overname van Focus Guards is een verdere stap in die richting gezet.

DMG-Security tekent vandaag voor een omzet van pakweg 4 miljoen euro. Het bedrijf groeit uit zijn keurslijf. “Wij gaan de structuren daarom in de komende weken versterken. We gaan een holding opzetten die de verschillende dochterondernemingen moet overkoepelen.” David De Herdt duidt daar allicht ook de oprichting van een eigen vestiging in Nederland aan. Het is immers duidelijk dat er ook over de grens heel wat activiteiten kunnen ontplooid worden.

Het Kempens bedrijf zal ook na de herstructurering voor meer dan 50% in handen blijven van David De Herdt en zijn partner.
Koen Vanlommel is van zijn kant vennoot en tevens financieel directeur.

Wie interesse heeft voor een job bij DMG-Security mag zich altijd aanmelden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.