Nieuws Antwerpen Folie van Umisol garandeert thermisch comfort

Folie van Umisol garandeert thermisch comfort

Folie van Umisol garandeert thermisch comfort

glasjeHittegolf of winterkou. Voor Umisol maakt het niet uit. Het bedrijf uit Sint Niklaas is gespecialiseerd in intelligente glasisolatietechnologie en brengt een zonwerende/energiebesparende folie op de markt. “We doen het vandaag uitstekend”, zegt Katrien Michiels van het bedrijf. “De markt trekt duidelijk aan.”

Tijdens de recente hittegolf hebben we het allemaal aangevoeld: binnenruimtes worden bij zowat 30° heuse serres. Bij bedrijven waar koeling geïnstalleerd is gaan de airco’s in overdrive. Dat kost handenvol geld. Overigens niet enkel in bedrijven. Ook in zorgcentra, ziekenhuizen, overheidsgebouwen e.d. loopt de energiefactuur door koeling hoog op.

De oplossing? Raamfolie die de zonnehitte buiten houdt en op die manier ook een ideaal thermisch comfort kan garanderen. De infraroodfolie wordt van binnenuit op de ramen gekleefd en opereert als een natuurlijk aircosysteem. In combinatie met de airco garandeert de folie zelfs een spectaculaire energiebesparing.

Omgekeerd: bij extreme kou garandeert diezelfde folie een aangename warmte omdat de opgewekte radiatorwarmte teruggekaatst wordt in de ruimte in plaats van te ontsnappen via het raam.

Zowel bij kou als bij warmte garandeert de folie een energiebesparing van 30%.

Nog beter: de folie is tevens inbraakwerend en is bestand tegen extreem geweld.

Umisol werkt in dit opzicht met de eigen technologie die de stichter van het bedrijf, Luc Michiels destijds uitgewerkt heeft. Het bedrijf werd in dit opzicht opgestart in 2001 en nam een Europees patent op zijn uitvinding. De folie zelf wordt aangemaakt in de Verenigde Staten. Daar staan de noodzakelijke machines ter beschikking. In Europa kun je die niet vinden.

Umisol heeft eigen vestigingen in Sint Niklaas, Nederland en Frankrijk. In de andere Europese landen wordt gewerkt met dealers. Het bedrijf stelt 8 mensen tewerk en tekende verleden jaar voor een omzet van zowat 2 miljoen euro.

Katrien Michiels is maar wat trots op het indrukwekkende klantenbestand van het bedrijf: zo het koepelgebouw van het Europees parlement in Brussel bv. Umisol is tevens partner van het energiebedrijf Essent dat zijn klanten Umisol aanbeveelt.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.