Nieuws Antwerpen Foodbag leert lekker koken

Foodbag leert lekker koken

Foodbag leert lekker koken

foodfoodfoodFoodbag is een Gentse start-up die sinds enkele tijd wekelijks een kookpakket levert met vier handige receptenkaarten en alle nodige ingrediënten om zelf mee aan de slag te kunnen in de keuken. De bags kunnen nu ook afgehaald worden bij Agora Culinair in Deurne (Snackcentrale).

“Wat ooit ontstond in Scandinavië begint ook de Vlaming te boeien”, zeggen de initiatiefnemers Stéphane Ronse en Simon Smetryns. “Als je ziet hoeveel kookboeken er de jongste jaren verkocht zijn, is dat wellicht niet verwonderlijk. Het concept van Foodbag is eenvoudig: één keer in de week worden de recepten en de ingredënten thuis geleverd. Klanten moeten geen leveringskosten betalen.”

“Het gaat om gezond en lekker koken zonder winkelstress”, geef Stéphane Ronse aan. “In het buitenland bestaan reeds vele succesvolle bedrijven die zich op de markt van kookpakketten richten. Het concept ontstond in de Scandinavische landen waar tientallen ondernemingen wekelijks duizenden kookpakketten aan huis leveren. De noden en behoeften van de moderne consument veranderen razendsnel. Foodbag probeert daarop een antwoord te bieden.”

Foodbag brengt een mix van vlees-, vis- en vegetarische gerechten die allemaal binnen de dertig minuten klaar zijn. Diëtiste Melissa Ackhurst zorgt voor evenwicht in de voeding. Het bedrijf levert op een ecologische manier via koerierdienst Bubble Post waarmee een partnerakkoord is afgesloten en heeft ook een partnerschap met Foodphoto om alle gerechten te fotograferen. Niemand is verplicht om een abonnement te nemen. Bestellen kan perfect ook voor één keer.

De bags worden de maandag geleverd, thuis of op het werk. Het komt er dan wél op aan om donderdag voor 12 u te bestellen. Bags voor twee personen kosten zowat 65 euro, voor vier personen 89 euro.

De jonge start-up heeft intussen ook Antwerpen bereikt: bestellingen kunnen voortaan immers ook geplaatst worden bij Agora Culinair/’t Vleesboerke, een professionele voedingsketen die snacks, broodjeszaken, tavernes en restaurants belevert. De vestiging in Deurne fungeert als afhaalcentrum voor Foodbag.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.