Nieuws Antwerpen Fooddesignconcept ‘Heritage’ vindt een plek in Antwerpen

Fooddesignconcept ‘Heritage’ vindt een plek in Antwerpen

Fooddesignconcept ‘Heritage’ vindt een plek in Antwerpen

heritageHet seizoen voor kerstshoppen is al flink genaderd. Eigenlijk zitten we er al zo goed als midden in. Wie op zoek gaat naar fraaie aankledingen voor op tafel heeft er in de Antwerpse Hofstraat alvast een mogelijkheid bij: het fooddesignconcept Heritage.

U kan er bijvoorbeeld kiezen voor een ambachtelijk gecreëerde messenset,  een handgeweven tafellaken of een fles vruchtenazijn.  Het concept komt van Frederik Depoorter en Vicky Vandamme.  Onder het kwaliteitslabel ‘premium belgian food design’ brengt het tweetal een uiteenlopend scala aan Belgische food-designers, die ze ‘heritists’ noemen, samen onder één dak.

Heritage rust op drie pijlers: kitchenware, tableware en de meer laagdrempelige fine foods.  Ze willen meer brengen dan louter een reeks voorwerpen van goede ambachtslui. Het verhaal van de creator is belangrijk.

“België is bij uitstek het land waar de eetcultuur primeert” zegt Vandamme. “We zijn bourgondiërs, de eetmomenten zijn ons sociaal cement. We leveren de beste sterrenchefs aan, staan bekend om uitmuntende producten- en toch is het ook onze aard om vooral niet te hoog van de toren te blazen. Wij willen ze in de schijnwerpers plaatsen”.

Heritage zit op de breuklijn van ‘galerij’  en ‘retailconcept’. De winkel in de Hofstraat is laagdrempeliger dan een galerij, maar waardevoller dan de gemiddelde winkel met designspullen. Heitage House, is gelegen in het historische centrum van Antwerpen. Het pand uit 1583 is opgedeeld in verschillende ruimtes waar je naast esthetische culinaire boeken ook zeldzame culinaire voorwerpen kan zien. Vanaf januari komt er ook een degustatieruimte.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.