Nieuws Antwerpen Foodmaker zuivert Antwerpse lucht met schilderijen aan gevel

Foodmaker zuivert Antwerpse lucht met schilderijen aan gevel

Foodmaker zuivert Antwerpse lucht met schilderijen aan gevel

ANTWERPEN – Vanaf nu tref je aan de gevel van de Foodmaker flagshipstore op de Meir in Antwerpen 12 portretten aan van de hand van kunstenares Elleke Van Win. De verf die Elleke gebruikte voor de portretten zuivert de lucht en is gemaakt van natuurlijke materialen.

De 12 portretten aan de gevel van Foodmaker in Antwerpen kaderen in het street art project ‘Art Against Global Warming’ van Elleke Van Win, waarmee ze aandacht wil vestigen op de klimaatproblematiek in het kader van Earth Overshoot Day. Dat is de dag van een bepaald jaar waarop de mens wereldwijd net zoveel van de aardse grondstoffen en voedingswaren heeft opgebruikt als wat de aarde in één jaar tijd terug kan opbrengen. Dit jaar valt die dag al op 29 juli.

Lieven Vanlommel, ceo van Foodmaker en Starmeal: “We zijn ongelofelijk blij dat we deze samenwerking met Elleke zijn aangegaan. Bij Foodmaker vinden we aandacht voor het milieu dan ook erg belangrijk en streven we op alle mogelijke vlakken naar vooruitgang en verbetering. Dat we op deze manier bewustzijn kunnen creëren en ook daadwerkelijk een verschil kunnen maken is voor mij erg waardevol. Het is de kers op de taart van ons prachtige filiaal hier op de Meir.”

Luchtzuiverende verf

De schilderijen moeten meer doen dan bewustwording creëren. De Airlite verf die Elleke gebruikte voor de portretten is niet alleen milieuvriendelijk maar ook luchtzuiverend. De hoeveelheid die Elleke heeft gebruikt, heeft hetzelfde effect als een bos van 18m².

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.