Nieuws Antwerpen Foodtruckpionier Jean sur Mer opent viswinkel in Brasschaat

Foodtruckpionier Jean sur Mer opent viswinkel in Brasschaat

Foodtruckpionier Jean sur Mer opent viswinkel in Brasschaat

Na een eigen zaak op de Groenplaats in Antwerpen openen Jan Kegels en Peter Vlyminck van Jean sur Mer nu ook een viswinkel in Brasschaat. Zaakvoerders Vincent de Winter en Hubert Lips van Jean sur Mer The Shop verwelkomen de klanten aan beleefcentrum Patio Donk.

Tijdens de eerste lockdown in maart 2020 leverde Jean sur Mer verse vis aan huis. Ook na de lockdown bleef de vraag naar levering via bestelling. Het idee om een nieuwe viswinkel te openen kreeg steeds meer vorm. “De lockdown gaf ons een extra zet om ervoor te gaan. Bovendien floreren de buurtwinkels sinds de coronapandemie opnieuw. Lokaal kopen is in”, vertelt Jan Kegels.

Het duo koos voor Patio Donk in Brasschaat omdat Jan er opgroeide, samen met Vincent de Winter, die samen met Hubert Lips Jean sur Mer The Shop zal leiden. “Patio Donk is een toplocatie. We liggen op de grens met Brasschaat en Ekeren. Alles is wat je nodig hebt ligt op wandelafstand en nu ook een viswinkel”, vertelt Vincent de Winter.

Jean sur Mer The Shop is niet de standaardviswinkel. “Het draait om een totaalbeleving. Zo zal je ook onze eigen North Sea Products kunnen kopen. Maar je zal ook kunnen genieten van een glas wijn of champagne met een oester of een pint met een bakje kibbeling, een garnaalkroketje, een maatje of een broodje krabsalade. Je kan dus naast shoppen ook even komen chillen, wanneer het weer mag natuurlijk”, aldus Jan Kegels.

Samenwerking met Hemmat en Van Tricht

Naast verse vis biedt Jean sur Mer The Shop ook bereide gerechten aan. Een deel daarvan komt van Hemmat, het home cooking concept en thuisrestaurant van jonge chef Matthijs Mannaerts uit Kapellen. Hij levert een verse bouillabaisse, een viscurry, drie sauzen en vers gemaakte puree.

Ook enkele kazen van kaasaffineurs Van Tricht worden aangeboden. Jean sur Mer The Shop wordt zo het eerste verkooppunt van de bekende kaasleverancier in de regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.