Nieuws Antwerpen For Good berekent ecologische voetafdruk

For Good berekent ecologische voetafdruk

For Good berekent ecologische voetafdruk

maartenKoen Jaspers en Maarten Desmet zijn twee jonge enthousiastelingen die erg begaan zijn met ecologie. Ze ontwikkelden samen een app die als For Good je ecologische voetafdruk helpt verkleinen. Vooral omdat For Good ook een heleboek tips en adviezen geeft.

Het gaat hen concreet om drie dingen: bewegen, wonen en eten. Dit zijn de drie gedragspatronen die het meest wegen op de ecologie. Omdat de meeste mensen de gevolgen niet kennen van de keuzes die ze maken berekent For Good precies de ecologische impact van hun gedrag.

Maar daar kan het niet bij stoppen. Het gaat er vooral om dat ecologisch belastende gedrag ook te veranderen. Daartoe worden alternatieven aangereikt. Koen en Maarten hebben vergelijkend materiaal weggehaald bij de Weight Watchers. Om de mensen echt te stimuleren is het groepsaspect belangrijk, stellen ze in een gesprek met de website Ondernemen in Antwerpen. “Mensen zijn nu eenmaal van nature uit heel competitief. Het spelaspect zet in dit opzicht dingen in beweging. Wanneer miljoenen mensen allemaal een klein beetje doen voor het milieu wordt een wereld van verschil gemaakt.”

Heel concreet: For Good kan vanaf nu gratis als applicatie geïnstalleerd worden. Alles wijst volgens de twee ondernemers zichzelf uit. “Een smartphone zit nu eenmaal vol technologie die we optimaal gaan benutten. Zo weet het toestel perfect met welk voertuig je jezelf verplaatst. De mobiliteitsscore wordt in dit opzicht automatisch geregistreerd. Voor je aankoopgedrag neem je een foto van je kasticket. De software zal berekenen hoe duurzaam je aankoop is.”

Koen Jaspers en Maarten Desmet nemen ondertussen contact op met verschillende bedrijven. Nogal wat ondernemingen maken werk van een echt duurzaamheidsbeleid. “For Good is een ideale tool om door middel van uitdagingen en rankings het menselijk kapitaal te activeren in het verduurzamen van het bedrijf.”

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.