Nieuws Antwerpen Forganiser brengt horeca en personeel bijeen

Forganiser brengt horeca en personeel bijeen

Forganiser brengt horeca en personeel bijeen

horecahorecaDe horeca heeft het vandaag niet makkelijk. De sector wordt geconfronteerd met vele uitdagingen. Personeel vinden is bv. helemaal niet evident. De startup Festen dat personeel inzet voor cateringbedrijven en evenementenbureaus heeft daartoe samen met het IT-bedrijf Interhost Solutions het online platform Forganiser opgezet. Forganiser brengt horecabedrijven en werknemers met elkaar in contact en brengt bovendien ook nog eens alle bijhorende administratieve formaliteiten in orde.

Nogal wat horecabedrijven zijn vaak wanhopig op zoek naar geschikt personeel. De administratieve rompslomp zorgt voor bijkomende problemen. Bij Festen in Mortsel hebben ze ondertussen heel wat ervaring met het inzetten van flexibel personeel. Uit het contact met Interhost Solutions uit Kontich groeide de idee om een eigen online platform op te zetten dat de hele problematiek zou aanpakken. Daartoe werd de startup Forganiser en zijn online platform Forganiser opgezet.

“Het is de allereerste online tool die specifiek ontwikkeld is voor de horeca”, zegt Sebastian Rummes van Forganiser. “Ons systeem is ontstaan uit onze jarenlange ervaring met het uitbesteden van personeel aan horecabedrijven, festivals, events en cateringbedrijven. Het is een tool die zowel de planning als alle administratieve en wettelijke verplichtingen regelt die komen kijken bij het inzetten van personeel in de horeca. Er hoeft zelfs geen telefonisch of mailcontact meer te zijn tussen de werkgever en de werknemer.”

Op die manier kunnen de overheadkosten voor de horecazaak tot een minimum beperkt worden. Bovendien kan makkelijker ingespeeld worden op de schommelingen in de nood aan personeel. Forganiser zou in de toekomst overigens verder uitgebreid kunnen worden naar andere sectoren.

Vandaag maken al zo’n 2000 flexibele medewerkers gebruik van het systeem.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.