Nieuws Antwerpen Fort 5 wordt het bolwerk van Edegemse ondernemers

Fort 5 wordt het bolwerk van Edegemse ondernemers

Fort 5 wordt het bolwerk van Edegemse ondernemers

bolwerkStart-ups, zelfstandigen of kleine ondernemingen hebben niet altijd dezelfde kantoorfaciliteiten als grote bedrijven. Co-working is in vele gevallen dé oplossing. In Edegem hebben ze in dit opzicht delen van het Fort 5 uitgebouwd tot een aantrekkelijke kantooromgeving. Bart Scheenaerts, de zaakvoerder van Ascens legt in het project ook zijn maatschappelijk engagement.

Ze hebben hun co-workinginitiatief Het Bolwerk gedoopt. Het historische binnenfort van Fort 5 biedt geïnteresseerde ondernemers vijf kantoorruimtes aan van telkens een 80-tal vierkante meter, een geschikte omgeving voor vergaderingen of opleidingssessies. Alle mogelijke vormen van multifunctionele kantoorinfrastructuur met internet tot printer en koffie met broodjes staan ter beschikking.

“Ik heb het concept van co-working ontdekt in Borgerhout”, zegt Bart Scheenaerts. “Ik was er meteen heel enthousiast over. Alleen de files naar Borgerhout waren er voor mij vanuit Mortsel te veel aan. Toen ik vernam dat Edegem een andere bestemming wilde geven aan het binnenfort van Fort 5 zag ik er meteen de mogelijkheden van in. De groendienst van de gemeente is verhuisd en de beschikbare ruimte kwam vrij. Vanuit mijn adviesbureau Ascent hebben wij meteen het initiatief Het Bolwerk opgestart. Na hooguit enkele weken hebben wij al een 20-tal vaste klanten in het fort. We hebben het initiatief opengegooid voor alle ondernemers uit de brede omgeving van Edegem.”

Het Bolwerk is als concept mee geïnspireerd door het netwerk van Bars d’Office die overal in Vlaanderen al uitgebouwd zijn. “Vandaar dat het ons niet om de winstgevendheid van het project te doen is. Wij zien er vanuit Ascens ook een maatschappelijk gegeven in. Wij willen voor synergie en samenwerking zorgen tussen geïnteresseerde ondernemers, zelfstandigen, start-ups, kunstenaars en alle mogelijke creatievelingen. We moeten er enkel op letten dat we financieel break-even blijven.”

Wie mee wil instappen in het project kan best eens binnenstappen in Fort 5. Je krijgt er de eerste kantoordag overigens gratis aangeboden. Kwestie van even te acclimatiseren. Wie zich er goed bij voelt kan bv. 20 uur kantoortijd kopen op maandbasis van 30 euro. Op maandbasis betaal je 222 euro. “Die maatschappelijke relevantie met kruisbestuiving tussen alle participanten is voor ons wel echt belangrijk”, herhaalt Bart Scheenaerts. “Ik zou het fantastisch vinden indien we tussen de deelnemers aan het Bolwerk effectief mooie dingen zouden kunnen laten groeien.”

Bart Scheenaerts runt zelf met zijn bedrijf Ascens een adviesbureau. Het gaat Ascens en de vijf personeelsleden om projectmanagement, procesverbetering, kwaliteitszorg, beheer en management.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer