Nieuws Antwerpen Fotografe uit Zwijndrecht exposeert op Lens op de Mens

Fotografe uit Zwijndrecht exposeert op Lens op de Mens

Fotografe uit Zwijndrecht exposeert op Lens op de Mens

ZWIJNDRECHT – Het internationale fotofestival Lens op de Mens is van start gegaan in het Limburgse Pelt. Tussen meer dan 200 internationale fotografen exposeert ook Katty Plevoets uit Zwijndrecht. Het is de tweede keer op rij dat ze voor dit festival geselecteerd is.

Tot en met 30 september worden de straten, parken en pleinen van Pelt omgetoverd tot een openluchttentoonstelling met 646 portretten, gemaakt door ruim 230 internationale fotografen. Centraal staat de mens vanuit alle mogelijke aspecten. Katty Plevoets exposeert er met 3 inzendingen.

Katty Plevoets: “Bij de vorige editie 2 jaar geleden kon ik niet geloven dat ik met 2 foto’s geselecteerd was voor dit prestigieuze festival. Het is dank ook een hele eer dat ik 2 jaar later opnieuw geselecteerd ben, nu met 3 foto’s geselecteerd. Ik ben dan ook apetrots.”

Europese erkenning

Vorig jaar behaalde Katty Plevoets ook al haar label als 1ste Europese erkende kattenfotografe. “Katten blijven mijn passie en blijven me inspireren om voor hun baasjes de allermooiste spontane en relaxte beelden van hun dier te nemen. Beelden die niet vergankelijk zijn en die voor altijd hun waarde en emotie blijven behouden. Maar je grenzen verleggen, experimenteren en groeien als fotograaf hoort daar ook bij. Mens en vooral dier laten openbloeien voor mijn lens, daar doe ik het voor.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.