Nieuws Antwerpen Foto's inlijsten vanop vakantiestranden

Foto's inlijsten vanop vakantiestranden

Foto's inlijsten vanop vakantiestranden

tootje25 jaar geleden waren er in de brede omgeving van Deurne zeker nog zo’n 30 professionele inlijsters aan het werk. Het waren ambachtelijke bedrijfjes die foto’s perfect in een kader konden zetten. Vandaag zijn er nog hooguit drie over. De sector is helemaal weggespoeld in de recente digitale moderniseringsgolf. To Baaten van PassePartout Inlijstingen en Restauraties heeft de vloedgolf overleefd. Hij wil vandaag met zijn merk Shoot and Hang zelfs de Europese markt op.

Een foto professionele inlijsten is niet evident. Je moet die goed laten afdrukken of het zelf doen. Je hebt inlijstersglas, een passe-partout, een rugpaneel en een ophangsysteem nodig vooraleer je kan beginnen met het inlijsten. “Om nog te zwijgen over het stofvrij inlijsten.”, geeft To Baaten aan. “Wij beschikken vandaag over een online webapplicatie waarmee je vanop een terrasje een vakantiefoto met de kinderen op het strand onmiddellijk ingelijst naar je ouders kunt sturen. Ze hangt dan bij oma en opa al aan de muur voor je weer thuiskomt!”, zegt hij.

De mensen van Shoot And Hang zijn eigenlijk al bijna 25 jaar ambachtelijk bezig met inlijstingen op maat. Ze hebben nu een webapplicatie gebouwd om een unieke ambachtelijke inlijstsservice te combineren met professionele afdrukken van foto’s vanaf elk toestel. “Je kan de foto uploaden vanaf je smartphone, tablet of laptop en een inlijsting kiezen en laten versturen naar jezelf of iemand anders. De inlijsting wordt in twee maten afgeleverd: 37 x 37 cm en 37 x 45 cm.”

De foto wordt afgedrukt met de modernste Epson Stylus Pro op Smooth Pearl Fine Art papier om de kleinste details voor lange tijd te bewaren. Dan wordt de foto gevacuümperst op 75° C. om het golven van het papier te voorkomen. De passe-partout is gemaakt uit zuurvrij karton. De houten lijst wordt op maat gemaakt en het rugpaneel is voorzien van een gemakkelijk ophangsysteem. Shoot And Hang heeft voor de verzending een mooie doos laten ontwikkelen om de ingelijste foto veilig bij u of iemand anders af te leveren.

To Baaten voorziet dat zelfs voor ambachtelijk maatwerk het internet steeds meer het aanbod van de fysieke winkel gaat aanvullen en wil daarom Shoot And Hang als nieuw Europees merk lanceren om op een gezonde manier te groeien. “Ons aanbod is niet beperkt tot Antwerpen, vandaar de nieuwe naam en internationale aanpak. Technisch en commercieel kunnen we het aan, het in de markt zetten van deze nieuwe dienst wordt wellicht nog de grootste uitdaging”, vertelt hij.

Een ideetje van de prijs? 79 euro inclusief BTW en gratis geleverd in 13 Europese landen via www.shootandhang.com

Shoot and Hang draait vandaag als professioneel inlijstingsbedrijf op vier personeelsleden.

Het vakwerk van To Baaten wordt nu door Unizo bekroond met een HIB-label. Met het authenticiteitslabel Handmade in Belgium zet Unizo sinds april 2013 ondernemers in de kijker die met hun ambachtelijk vakwerk een uniek product creëren waar we allen fier op mogen zijn. Er zijn ondertussen circa 350 ondernemers in Vlaanderen die het label mogen dragen.

Het HIB-label is overhandigd aan To Baaten door Manu Roofthooft, de voorzitter van Unizo Deurne, Ariane Van Dooren, de districtsschepen lokale economie en Hassan Aarab, de voorzitter van de Winkelvereniging Deurne-Zuid.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.