Nieuws Antwerpen FPS bewaakt schepen en terminals

FPS bewaakt schepen en terminals

FPS bewaakt schepen en terminals

flandersHooguit vijf jaar geleden richtte Filip Pellens zijn eigen bewakingsfirma op. Vandaag heeft hij met Flanders Port Security zo’n 140 mensen in dienst. “Wij hebben ons als nieuwkomer helemaal toegespitst op de haven”, zegt hij. “Onze klanten appreciëren vandaag overigens in onze sector specifiek ook onze kleinschaligheid.”

Filip Pellens leerde de haven kennen bij Hessenatie en Securitas. Hij werkte er zo’n 15 jaar om dan tot de
conclusie te komen dat hij zelf de hand aan de ploeg moest slaan. Zijn initiatief Flanders Port Security (FPS) werd een groot succes. “Vooral omdat ik als geen ander de haven en haar activiteiten ken”, zegt hij.

FPS staat vandaag in voor de bewaking van haventerminals zoals containerterminals, ro-ro terminals en stukgoedterminals. FPS engageert zich tevens voor de bewaking van logistieke, industriële, chemische en petrochemische bedrijven. Ook schepen worden beveiligd.

“Wij staan dus in voor de toegangscontrole op terminals. Wij vangen bezoekers op, doen aan controle, reiken badges uit. Anderzijds zorgen wij ook voor het toezicht op grote industriële sites. In de havens van Antwerpen en Zeebrugge heb je nu eenmaal van die bijna onoverzichtelijke terreinen waar enige controle meer dan wenselijk is.”

De agenten van FPS zijn goed opgeleid. Zij hebben heel wat ervaring met de geldende nationale en sectorgerelateerde veiligheidsreglementering (SPS). Zij weten trouwens waaraan zich te houden binnen de Belgische wetgeving op de private veiligheid.

Het bedrijf groeit ondertussen onverminderd verder door? “Kijk eens, ook wij weten best dat het vandaag crisis is. Dat ervaren wij bij onze industriële klanten die nu eenmaal minder omzet draaien en dus de tering naar de nering zetten. Maar onze specialisatie helpt ons. In tegenstelling tot de drie grote marktleiders in onze sector doen wij niet alles. Wij zijn niet actief in winkelbewaking, geldtranssporten of de beveiliging van openbare gebouwen. Wij doen enkel de havens. Onze kleinschaligheid garandeert onze klanten bovendien een heel eigen service.”

Flanders Port Security tekende verleden jaar voor een omzet van 7 miljoen euro. Het bedrijf is overigens permanent op zoek naar bijkomend personeel. Wie enige ambitie terzake heeft mag zich steeds aanbieden in de Bordeauxstraat in Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.