Nieuws Antwerpen Frank Beckx nieuwe topman Essenscia Vlaanderen

Frank Beckx nieuwe topman Essenscia Vlaanderen

Frank Beckx nieuwe topman Essenscia Vlaanderen

beckxFrank Beckx wordt op 1 januari e.k. de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Essenscia Vlaanderen, de federatie van de chemische industrie, kunststoffen en life sciences. Frank Beckx (33), momenteel nog woordvoerder van Essenscia, volgt Frans Dieryck (62) op die acht jaar aan het hoofd heeft gestaan van Essenscia Vlaanderen. Frans Dieryck zal zich de komende jaren blijven inzetten voor de chemiesector als voorzitter van de Flanders Innovation Hub for Sustainable Chemistry (FISCH), de vzw die de duurzame transitie van de sector wil versnellen.

Frank Beckx (Bree °1980) studeerde rechten aan de KU Leuven en startte in 2003 zijn loopbaan op het kabinet van Vlaams minister Marino Keulen, eerst als adviseur, daarna als woordvoerder. Van 2005 tot 2007 was Frank Beckx de woordvoerder van viceminister-president Fientje Moerman, die in de Vlaamse Regering bevoegd was voor Economie, Innovatie en Buitenlandse Handel. In 2008 maakte hij de overstap naar Essenscia, waar de kabinetservaring hem goed van pas kwam in zijn nieuwe job als Head of Communication & Public Affairs.

Voorzitter Patrick Van Acker van Essenscia Vlaanderen licht de keuze van de Raad van Bestuur toe: “Met Frank Beckx kiest Essenscia Vlaanderen voor continuïteit. Hij heeft de voorbije jaren de modernisering van Essenscia mee vorm gegeven. De Raad van Bestuur is ervan overtuigd dat Frank met zijn gedreven persoonlijkheid, dynamisme en resultaatgerichtheid de geschikte persoon is om Essenscia Vlaanderen verder uit te bouwen tot een van de leidende werkgeversfederaties in Vlaanderen. In naam van de Raad van Bestuur dank ik Frans Dieryck voor zijn zeer gewaardeerde inzet en deskundigheid ten dienste van onze leden-ondernemingen. Onder zijn leiding is Essenscia Vlaanderen de voortrekker geweest in vele dossiers en hebben we bruggen geslagen tussen de sector en de overheid.”

Frank Beckx kijkt uit naar zijn nieuwe functie: “Het is een bijzondere eer en een erkenning om de fakkel van een ervaren man als Frans Dieryck te mogen overnemen en samen met een sterk team verder te bouwen op zijn realisaties. Meer dan ooit zullen in de huidige uitdagende omgeving economische groei en jobs centraal staan. De welvaart van onze regio zal in grote mate afhankelijk zijn van industriële productie gekoppeld aan innovatief onderzoek.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer