Nieuws Antwerpen Frankrijk honoreert investeringen van Katoen Natie

Frankrijk honoreert investeringen van Katoen Natie

Frankrijk honoreert investeringen van Katoen Natie

katoenhutsFrankrijk heeft de Katoen Natie uitgegroepen tot de beste Belgische investeerder in het land van Marie-Anne. De logistieke groep rond Fernand Huts bouwt nabij Marseille een derde grote Europese hub, na Antwerpen en Milaan. Katoen Natie legt voor de bouw van twee bijkomende opslagmagazijnen 90 miljoen euro op tafel.

Het Agence Française pour les Investissements Internationaux (AFII) volgt de buitenlandse investeringen in het land op. Het overheidsagentschap heeft in Brussel een eigen afdeling Benelux opgezet dat elk jaar een prijs toekent aan de meest opmerkelijke Belgische investeerders. Voor 2013 werd de Katoen Natie gehonoreerd.

Fernand Huts bouwt in Saint-Martin-de-Crau een logistiek centrum uit, vlak achter de haven van Marseille. De bestaande opslagcapaciteit van 150.000 vierkante meter wordt er verdubbeld tot 300.000 vierkante meter.

Katoen Natie versterkt op die manier zijn positie in Frankrijk. Het logistieke bedrijf heeft er eerder al vier sites uitgebouwd: Le Havre, Lyon, Mets en Rouen. Marseille past perfect in die langetermijnstrategie.

De beslissing om Marseille verder uit te bouwen lokte enkele tijd geleden nogal wat controverse uit. Fernand Huts zat doen in een open conflict met de Antwerpse vakbonden met betrekking tot de al dan niet verplichte inzet van havenarbeiders. De zaak is overigens nog altijd niet uitgeklaard. Huts liet toen duidelijk uitschijnen dat de investering van 90 miljoen euro aanvankelijk voor Antwerpen bedoeld was. In het licht van het harde conflict met de Antwerpse vakbonden heette het toen dat de investering verplaatst was naar Marseille. “Ik volg mijn klanten,” zei Huts toen. “Die willen naar Frankrijk.”

Belgen

De Belgische ondernemingen zijn de vijfde belangrijkste buitenlandse investeerders in Frankrijk. Met een totaalbedrag van 37 miljoen euro werden er 1933 nieuwe jobs gecreëerd.

Het AFII nomineerde in dit opzicht 11 bedrijven voor hun inspanningen op de Franse markt: Belgatech, de Group IPS, Vigiglobe, Christeyns, CMI, Rossel, Tech Nord, Vandemoortele, VPK Pakaging, De Vlier en Katoen Natie.

De Groep Vandemoortele uit Izegem kreeg de prijs voor de “beste structurele investering.”

De Group OPS uit Nijvel werd gelauwerd voor zijn “innoverend engagement.”

Katoen Natie kreeg de “speciale prijs.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.