Nieuws Antwerpen Franky Cosaert gaat water-link leiden

Franky Cosaert gaat water-link leiden

Franky Cosaert gaat water-link leiden

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe raad van bestuur van de Antwerpse watermaatschappij water-link heeft onder voorzitterschap van André Gantman beslist om Franky Cosaert als nieuwe CEO aan te duiden. Daarbij wordt ingegaan op het voorstel van de Accord Group die belast was met de zoek- en selectieopdracht.

Franky Cosaert werd door Accord Group als beste kandidaat geselecteerd op basis van uitgebreide assessment proeven. Deze proeven werden voorafgegaan door interviews van een twintigtal kandidaten wiens profiel het dichtste de vereisten van de functie benaderde. Initieel hadden een zeventigtal kandidaten hun kandidatuur gesteld voor deze functie.

Franky Cosaert beëindigt op dit ogenblik een opdracht van anderhalf jaar in China voor Engie (GDF Suez) waar hij belast is met business development en het ontwikkelen van partnerships met lokale spelers in het domein van vloeibaar aardgas. Daarvoor was hij in Parijs actief als Hoofd Sales & Marketing van de divisie Europa van GDF Suez.

Alvorens naar Parijs te vertrekken was hij Algemeen Directeur van Gaz de France voor België en Luxemburg.

Franky Cosaert is 53 jaar oud. Hij startte zijn loopbaan bij de toenmalige rijkswacht waar hij als officier van gerechtelijke politie diverse functies waarnam alvorens hij voor de nutssector koos bij Electrabel en vervolgens Distrigaz.

Franky Cosaert zal zijn functie bij water-link in september of begin oktober dit jaar opnemen. Tijdens de zomervakantie zal hij de tijd nemen om met het directiecomité en met het management team kennis te maken.

Water-link
(voorheen AWW) is het integrale waterbedrijf van Groot Antwerpen en omgeving. Water-link is één van de grootste oppervlaktewaterproducenten in de Benelux en produceert en levert jaarlijks meer dan 150 miljoen m3 water. In 2014 ging 32 miljoen m3 water naar de bevolking van Groot Antwerpen en randgemeenten 54 miljoen m3 naar de industrie in de haven van Antwerpen en 47 miljoen m3 naar andere waterbedrijven. Water-link staat ook in – samen met Aquafin – voor het onderhoud en de vernieuwing van het rioleringsstelsel in de stad Antwerpen en randgemeenten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.