Nieuws Antwerpen Franse Béaba Groep neemt specialist in baby- en kinderartikelen Childhome over

Franse Béaba Groep neemt specialist in baby- en kinderartikelen Childhome over

Franse Béaba Groep neemt specialist in baby- en kinderartikelen Childhome over

De Béaba Groep is tot een akkoord gekomen met Childhome, een Belgische speler in baby-en kinderartikelen. Beide bedrijven willen met de overname inzetten op de uitbreiding van hun activiteiten. Ondanks de overname door de Franse groep blijft Childhome gevestigd in Kontich.

De online webshop Childhome en Béaba brengen allebei baby-en kinderartikelen op de markt. Met de overname willen ze de krachten bundelen. Op 22 december kwamen de bedrijven tot een akkoord en werd de overname officieel. Het volledige Childhome-gamma telt 500 producten en wordt wereldwijd verkocht in meer dan 60 landen. Béaba heeft evenveel producten in hun gamma, maar is reeds actief in 70 landen.

“Dit is een grote stap vooruit”, zegt Cédric Rodrigues, Head of Sales van Childhome. “Door de overname kunnen we onze activiteiten verder uitbreiden in landen waar we momenteel minder actief zijn zoals China, Zuidoost-Azië, Afrika en Amerika.”

Vestiging blijft in Kontich

“We zijn een Belgisch bedrijf van oorsprong en zullen de Belgische smaak verder blijven uitdragen”, zeggen oprichters Stefan en Nathalie Aerts. Zij blikken terug op 35 goede jaren en geven met vertrouwen de fakkel door aan Béaba. “We zijn overtuigd van de unieke kansen die deze overname zal bieden voor de toekomst van Childhome, Béaba en beide teams”, aldus Stefan Aerts.

Ondanks de coronacrisis kunnen Béaba en Childhome positieve groeicijfers voorleggen. “We kijken vooruit en bereiden ons voor op een potentiële babyboom in het 2e kwartaal van 2021. Door ons assortiment uit te breiden met de producten van Childhome en door de uitbreiding naar andere markten, zijn we klaar voor de uitdagingen die 2021 ons zullen brengen”, zegt Julien Laporte, ceo van Béaba. “Ik wil Nathalie en Stefan Aerts oprecht bedanken voor het vertrouwen om Béaba de leiding te geven over een prachtig merk met een constante groei en sterke prestaties.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.