Nieuws Antwerpen Fransen kochten klantenportefeuille van EDT

Fransen kochten klantenportefeuille van EDT

Fransen kochten klantenportefeuille van EDT

edtDe Franse transportgroep SDV heeft de klantenportefeuille overgenomen van het Antwerpse expeditiebedrijf EDT. “Veel van onze klanten waren dezelfde,” zegt zaakvoerder Carl Boelens. “Ik zie de overname vooral als een langetermijnverzekering voor mijn personeel. Ik ben er zelf 60. We moeten durven vooruit kijken.”

EDT is als expediteur gespecialiseerd in droge bulk en breakbulk voor Afrika. Het bedrijf verwerkt tevens projectladingen en is vooral thuis bij KMO’s. Verleden jaar werd zo’n 125.000 ton en 8000 TEU verscheept. Het expeditiebedrijf tekende voor een omzet van pakweg 13 miljoen euro.

Carl Boelens werkte verscheidene jaren bij CMB om in 2001 samen met twee partners het initiatief zelf in handen te nemen. EDT werd overgenomen als een lege maatschappij. Na de dood van een van de twee partners en het vertrek van de andere bleef EDT in handen van Carl Boelens. “We hebben er in al die jaren samen met onze personeelsleden een mooie onderneming van gemaakt. Het leek me nu tijd om de toekomst te verzekeren. De zakelijke contacten met SDV hebben de recente ontwikkelingen versneld.”

SDV behoort als Franse transportonderneming tot de Groupe Bolloré, een van de grootste industriële groepen van de wereld. De Groupe Bolloré realiseert een zakencijfer van pakweg 10 miljard euro. De helft daarvan in transport met oa. SDV. EDT wordt als vennootschap onder SDV België geschoven. Carl Boelens blijft zelf aan boord en gaat de expeditie-activiteiten gewoon verder zetten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.