Nieuws Antwerpen Fransen nemen AS Adventure over

Fransen nemen AS Adventure over

Fransen nemen AS Adventure over

emielDe Antwerpse outdoorketen AS Adventure wordt Frans. Het bedrijf uit Hoboken wordt overgenomen door de Franse investeringsgroep PAI Partners. Het bedrijf van Emiel Lathouwers kan daardoor nieuwe impulsen krijgen. De Fransen zijn alvast van plan om AS Adventure verder uit te bouwen. AS Adventure runt al enkele winkels in Frankrijk.

AS Adventure is een opmerkelijk succesverhaal. Het bedrijf is gegroeid uit de avontuurlijke dromen van Emiel Lathouwers. Vader Lathouwers runde destijds een keten van Amerikaanse stockbedrijven (AS). Het AS Adventure van zoon Emiel is een vorm van diversificatie die het vooral van sportieve outdoor moest hebben en sinds 1995 een sterke expansie doorzette. In 2000 nam Lathouwers de Britse keten Cotsworld over en even later de Nederlandse groep Bever Zwerfsport.

De intocht van de investeringsgroep Mitiska was destijds bedoeld om de financiële mogelijkheden van de groep te versterken. Mitiska werd later vervangen door de Britse groep Lion Capital die in 2008 zo’n 250 miljoen euro neertelde voor een meerderheidsparticipatie van 85% in AS Adventure. Emiel Lathouwers bleef ondertussen aan boord.

Met de overname door PAI Partners wordt een nieuw hoofdstuk ingezet. De Fransen hebben in dit opzicht al verscheidene succesverhalen geschreven. Zo dat van Hunkemöller (textiel), Labeyrie (foie gras) en Swissport (logistiek).

AS Adventure tekende in 2013 voor een omzet van liefst 360 miljoen euro en een operationele kasstroom van 41 miljoen euro. De keten runt in het Antwerpse liefst zeven winkels en is ook aanwezig in Lier en Sint Niklaas. De groep telt 40 vestigingen in België, Frankrijk en Luxemburg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.