Nieuws Antwerpen Fransen nemen participatie in uitzendkantoor Recrewtment

Fransen nemen participatie in uitzendkantoor Recrewtment

Fransen nemen participatie in uitzendkantoor Recrewtment

jazeker De Franse multi Samsic, actief in facilitaire dienstverlening en human resources, heeft een participatie genomen in het Antwerpse uitzendkantoor Recrewtment. Samsic heeft uitzendkantoren in Frankrijk en Zwitserland en wil op deze manier voet aan de grond krijgen in België.

Het uitzendkantoor Recrewtment werd opgericht door Andreas Pfeffer: “Het partnership met Samsic zal onze groeiplannen in België aanzienlijk versnellen. Met Samsic hebben we een solide financiële partner gevonden die onze groei de komende jaren zal faciliteren en dit met respect voor onze bedrijfscultuur. Met Recrewtment willen we de komende jaren een uitdager worden op de Belgische uitzendmarkt.”

Pfeffer heeft 10 jaar ervaring in de sector, gaande van consulent tot operationeel directeur. De stap naar een eigen uitzendkantoor was een logische, volgende stap. “Ik heb de voorbije jaren de sector sterk zien veranderen. De crisis van 2008 heeft het landschap sterk door elkaar geschud en in de markt is er een echte consolidatiegolf op gang gekomen. Toch ben ik ervan overtuigd dat er plaats is voor een nieuwe speler op de markt. Eentje die wil innoveren met aandacht voor waar het binnen HR om draait: de mensen!”

Het moment van de opstart is niet toevallig gekozen. “De tekenen van herstel op de arbeidsmarkt worden alsmaar duidelijker en bedrijven tonen opnieuw de intentie om aan te werven. Met de schaarste op de arbeidsmarkt zoeken bedrijven naar partners om hun vacatures ingevuld te krijgen.”

Pfeffer stapt niet alleen in dit verhaal. “Ons team bestaat uit mensen die allemaal al minstens tien jaar ervaring hebben in de sector. We kennen mekaar door en door en zijn perfect op elkaar ingespeeld. Bovendien hebben we ook allemaal dezelfde visie: oplossingen aanbieden die écht op maat van de klant zijn. Vandaar ook onze baseline: ‘Futureproof, no nonsense HR’.”

Nicolas de Schutter, de CEO van Multi Masters Group, de Belgische tak van Samsic, legt uit waarom de Franse groep investeert in Recrewtment. “Ons moederbedrijf Samsic heeft al meer dan tien jaar ervaring met de uitzendwereld. Hun vestigingen in Frankrijk en Zwitserland draaien meer dan 400 miljoen euro omzet. Het is dan ook logisch dat ze naar opportuniteiten zoeken in andere landen waar ze al actief zijn in andere sectoren. Aangezien Multi Masters Group de laatste jaren verscheidene bedrijven met succes heeft opgestart, is het voor Samsic vanzelfsprekend dat wij ons ook in de sector van de uitzendkrachten positioneren. Het is dan ook logisch dat Recrewtment bij onze volgende tender mag meedingen naar een plaats als vaste leverancier van Multi Masters Group”, besluit de Schutter.

Het kantoor van Recrewtment is gevestigd op het Antwerpse Zuid, in de Jan Van Gentstraat nr.5.

De hoofdzetel van Multi Masters Group is gevestigd in Merksem (Westkaai 11). Het bedrijf telt daarnaast 7 filialen verspreid over heel België. De groep telt acht divisies: Cleaning Masters (klassieke en industriële schoonmaak en glaswas), Green Masters (groen- en parkingonderhoud), Hygi Masters (integrale zorg voor gebouwen: sanitaire hygiëne, gevelreiniging, ongediertebeheersing), Construct Masters (onderhoud van machines en installaties, las- en constructiewerken), F&F Masters (reinigingen in de voedingsindustrie), Mobility Masters (schoonmaak van voertuigen: van auto’s tot vliegtuigen), Max & Masters (catering, organisatie van evenementen) en Techni Masters (outsourcing van gespecialiseerde technici en klusjesdiensten).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.