Nieuws Antwerpen Freddy Van Gaever haakt af

Freddy Van Gaever haakt af

Freddy Van Gaever haakt af

freddyEen doorstart van het failliete VLM met Freddy Van Gaever komt er niet. De Antwerpse ondernemer werd afgeblokt door het Bestuur der Luchtvaart. Er zouden wél nog verscheidene andere kandidaat-overnemers zijn.

VLM legde eerder verleden week de boeken neer. Het luchtvaartbedrijf kon de uitstaande schuldenlast  niet langer aan. De curatoren gingen meteen op zoek naar kandidaat-overnemers. Freddy Van Gaever, de oorspronkelijke stichter van VLM diende zich meteen aan in een partnership met The Aviation Factory. Beide partners wilden op 11 juli e.k. een doorstart nemen.

Het Bestuur der Luchtvaart blokkeerde de overname evenwel. Het directoraat eiste een businessplan van de kandidaat-overnemers en volgens Van Gaever was dit binnen een beperkte tijdsspanne niet mogelijk. “Je vraagt aan een bakker toch ook niet hoeveel pistolets hij gaat verkopen. Indien hij er 100 verkocht zal hij er ’s anderendaags gewoon wat meer bakken”, zei een ontgoochelde Van Gaever. Hij trok zich meteen terug uit de discussie. Hij had eerder nochtans beloofd om minstens 50 mensen van VLM aan het werk te houden.

De curatoren zijn er ondertussen van overtuigd dat er wél nog meer kandidaat-overnemers zijn.

Het faillissement van VLM is een grote klap voor de luchthaven van Deurne. De hoofdzetel van het bedrijf is immers gevestigd op de Antwerpse luchthaven.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.