Nieuws Antwerpen Freelancenetwork.be bouwt indrukwekkende database uit

Freelancenetwork.be bouwt indrukwekkende database uit

Freelancenetwork.be bouwt indrukwekkende database uit

copywritersFlexibiliteit is vandaag een kernstuk van modern hr-beleid. De versterkte inbreng van freelancers is daarbij onmiskenbaar. Steeds meer werknemers opteren overigens zélf voor freelance jobs. Met Freelancenetwork.be heeft Michel Piedfort een indrukwekkende database opgebouwd waarin zowel de bedrijven als de freelancers hun gading kunnen vinden.

Michel Piedfort heeft zelf een aantal jaren gewerkt bij Jobscape/Stepstone en op die manier de jobmarkt leren kennen. Na de uitbouw van een ESF-project met betrekking tot freelancewerk heeft hij zelf de hand aan de ploeg geslagen om een eigen website op te zetten. Freelancenetwork.be heeft vandaag meer dan 6000 kandidaten-freelancers in zijn bestanden steken. Zowat 1500 ondernemingen consulteren de website geregeld om interessante werknemers te vinden.

Freelancenetwork.be wil in zeker opzicht een alternatief aanbieden voor de VDAB. De VDAB is immers vooral georiënteerd naar arbeiders en bedienden. Freelancers komen daarbij niet aan de bak.

“Wie als freelancer geïnteresseerd is om zes maanden opgenomen te worden in onze database betaalt hooguit 50 euro”, zegt Michel Piedfort. “Hij krijgt er in ruil een brede waaier aan contactmogelijkheden voor. Indien zijn profiel past in de optiek van de klant/onderneming maakt hij een ernstige kans om een job binnen te halen.”

Onder de 6000 kandidaten-freelancers: zo’n 1300 (!) geïnteresseerde copywriters, 1200 grafisch vormgevers, 1200 vertalers, 1300 secretaressen, 900 webdesigners, 900 interimmanagers, 800 hr-medewerkers enz. Alvast een indrukwekkend groot aanbod.

Bedrijven kunnen de database gratis consulteren.

“Neen, wij rekenen naderhand geen kosten aan indien iemand via onze website effectief een job heeft kunnen krijgen. Wanneer iemand aan het werk geraakt lopen de contacten enkel nog tussen het bedrijf in kwestie en de freelancer. Alle facturen lopen rechtstreeks naar het bedrijf.”

Bedrijven konden vroeger niet makkelijk een beroep doen op freelancers. Tenzij voor grote langlopende projecten. Vandaag kan het ook voor korte projecten. Alleen moet je de freelancers als onderneming dan wél vinden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer