Nieuws Antwerpen Friday Cowork opent tweede locatie in Zwijndrecht

Friday Cowork opent tweede locatie in Zwijndrecht

Friday Cowork opent tweede locatie in Zwijndrecht

Na het succes in de Lange Leemstraat in Antwerpen breidt Friday Cowork uit met een gloednieuwe coworking space in Zwijndrecht. Met vergaderzalen, workshopruimte en 25 werkplekken biedt dit kantoor een werkplek voor de mensen die het lastig vinden om van thuis uit te werken.

“Ik merk dat er een ander publiek naar Friday Cowork komt sinds de coronacrisis”, merkt eigenaar en initiatiefneemster Nathalie Goovaerts op. “Voor de crisis kwamen vooral freelancers en zelfstandigen bij ons werken met een abonnement voor een bepaald aantal dagen per week of per maand. Na de lockdown zijn daar veel werknemers bijgekomen die normaal vijf op vijf op kantoor gaan werken en plots vijf op vijf thuiswerken. Zij reserveren dan bijvoorbeeld af en toe een halve dag in de coworking om ongestoord aan iets te komen werken. Zo’n halve dag kost slechts elf euro.”

Coworking de toekomst?

Met het nieuwe kantoor mikt ze zowel op mensen uit de buurt van Zwijndrecht, als op professionals uit het Waasland. Voor hen zou het op die manier gemakkelijker worden om af te spreken met contacten uit Antwerpen, die Friday Cowork dan met het openbaar vervoer gemakkelijk kunnen bereiken. Naast de koffie en thee, het internet biedt de werkplek trouwens net als in de Lange Leemstraat een thuis aan mopshondje Louis.

“Ik voorspel dat meer en meer bedrijven gaan investeren in coworking voor hun werknemers. Zeker in Antwerpen nu de Oosterweelwerken volop aan de gang zijn. Mensen willen niet meer in de file gaan staan en verkiezen om te werken in de buurt van hun woonst. Daar moet je als bedrijf op kunnen inspelen. Een coworking space is een oplossing zonder te grote kosten te maken,” besluit Nathalie Goovaerts.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.