Nieuws Antwerpen Frisomat Groep neemt Interloods over

Frisomat Groep neemt Interloods over

Frisomat Groep neemt Interloods over

frisomatDe Frisomat Groep uit Wijnegem heeft Interloods (Sint Job in ’t Goor) overgenomen. Binnen de nieuwe constructie blijven beide bedrijven evenwel hun eigen koers volgen. De Frisomat Groep is gespecialiseerd in de productie en de montage van prefab industriegebouwen. Interloods verhuurt industriële gebouwen en renoveert bestaande hallen. “Wij krijgen daarbij elk de mogelijkheid om zich te focussen op onze kernactiviteiten”, zegt zaakvoerder Maarten Van Wanzeele van Interloods. Omwille van hun naambekendheid behouden beide ondernemingen hun eigen logo’s.

Het doel van de integratie tussen beide ondernemingen is de verdere groei bestendigen en tevens de activiteiten verbreden.

Frisomat is al meer dan vijfendertig jaar wereldwijd aanwezig in de markt voor de constructie van koudgewalste stalen gebouwen. Het bedrijf bouwt staalconstructies in ruim honderd landen, voor allerlei toepassingen: productie, opslag, luchtvaart, landbouw, … Het unieke gepatenteerde montagesysteem laat toe dat een reusachtige sastlen hal op enkele weken kan geplaatst worden. Het bedrijf produceert tien basismodellen maar biedt daarnaast veel vrijheid voor personalisatie door de klant. De onderneming uit Wijnegem heeft onderhand al meer dan 30.000 projeten afgewerkt.

Guy Somers, de zaakvoerder van Frisomat: “Het Frisomat-concept voor prefab industriële gebouwen is uniek in de markt. Nu we Interloods opnemen in de groep hebben we een entiteit die zich toespitst op de verhuur en renovatie van gebouwen. Zo verruimen we ons aanbod én onze service naar onze klanten.”

Interloods is actief als verhuurder van industriële hallen. Onlangs is bv. een contract afgesloten met Bayer Antwerpen. Interloods gaat er drie hallen neerzetten die onderdak moeten bieden voor het personeel bij de uitbreidingswerken van een bestaande productie-eenheid. Ook bij Total en BASF Waar eveneens uitbreidingswerken gepland zijn kan Interloods eenheden neerzetten.

Maarten Van Wanzeele van Interloods: “We kijken vooral uit naar de ondersteuning van een sterke partner als Frisomat. Door de injectie van hun knowhow en de beschikbaarheid van hun productiefaciliteiten zijn wij in staat om als kleine, flexibele entiteit een optimale klantenservice te leveren.”

Interloods en Frisomat verdelen de taken binnen de groep volgens ervaring en specialiteit. Beide bedrijven blijven zich focussen op hun kernactiviteiten. Bij Frisomat betekent dit een verdere concentratie van de aandacht op grote industriële projecten. Interloods richt zich nog meer dan voordien exclusief op de verhuur en renovatie van hallen.
Maarten Van Wanzeele: “Dankzij de nauwe samenwerking met Frisomat kunnen wij terugvallen op hun fabriek, hun montagemateriaal en hun ingenieurs. Precies wat we nodig hadden om verder te groeien.”

Frisomat tekende verleden jaar voor een omzet van zo’n 50 miljoen euro. Interloods staat voor 1 miljoen euro. Bij Frisomat werken 120 mensen, bij Interloods 10. De Frisomat Groep is een familiale onderneming die destijds opgezet werd door Guy Somers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.