Nieuws Antwerpen Frisomat neemt Russisch bedrijf over

Frisomat neemt Russisch bedrijf over

Frisomat neemt Russisch bedrijf over

frisoDe internationale industriebouwer Frisomat uit Wijnegem gaat een joint venture aan met Arsenal ST, een belangrijke speler op de sterk groeiende Russische staalbouwmarkt voor de woningbouw. De joint venture Frisomat Arsenal ST, die kadert in de internationale groeistrategie, betekent voor Frisomat een stevige verankering op de Russische markt. Frisomat neemt 60% van de aandelen over in het Russisch bedrijf en legt er 2,4 miljoen euro voor op tafel.

Met Arsenal ST krijgt Frisomat de beschikking over lokale marktkennis en expertise in de Russische woningbouwsector. Bovendien ligt er een aanzienlijk investeringsplan op tafel voor de uitbreiding (vanaf 2015) van de productiesite in Smolensk (Rusland).

Frisomat is al geruime tijd actief in Rusland en realiseerde er de afgelopen tijd verschillende projecten, onder meer in Kaliningrad. Met de samenwerking wil het bedrijf inspelen op de groeikansen en de grote vraag naar snel gemonteerde, maar stevige constructies voor onder meer de industrie, opslag en de landbouwsector.

“Verschillende regio’s in Rusland zijn in volle ontwikkeling en we willen daarop inspelen met een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Onze hallen en constructies van koudgewalst staal zijn door het relatief lage gewicht eenvoudig te transporteren en gemakkelijker te monteren dan de beschikbare alternatieven. Bovendien kunnen we lokaal uiterst snel produceren en weersonafhankelijk bouwen. Met Arsenal ST beschikken we nu ook over een distributienetwerk van ingenieursbureaus en bouwbedrijven” aldus Philippe Somers, Export Director bij Frisomat.

Frisomat bouwt vandaag uitsluitend stalen constructies voor industriële toepassingen, van kantoorgebouwen tot industriehallen, landbouwconstructies en magazijnen. Partner Arsenal ST is gespecialiseerd in woningbouw volgens hetzelfde bouwprincipe met koudgewalst staal.

Philippe Somers: “De kruisbestuiving tussen beide bedrijven betekent niet alleen dat we onze aanwezigheid op de markt kunnen bevestigen, maar is ook een verbreding van onze activiteiten. Arsenal ST beschikt bovendien, naast een uitstekende reputatie, ook over een krachtig netwerk van dealers, wat onze lokale aanwezigheid verder zal versnellen. Het is zeker niet onze bedoeling om op termijn onze productie integraal naar Rusland te verschuiven. Integendeel, onze bakermat ligt in België waar bovendien uitstekende logistieke oplossingen voor export liggen.”

Arsenal ST is een gevestigde naam in de Russische staalbouwmarkt voor de woningbouw en telt op dit moment 100 medewerkers. De komende twee jaar zal het aantal medewerkers groeien met ongeveer éénderde. De productiesite in Smolensk, waar jaarlijks 400 constructies worden geproduceerd, bestrijkt ruim 2400m² en zal verder uitgebreid worden. Daarvoor ligt een investeringsplan van circa 3 miljoen euro op tafel.

Frisomat realiseerde in haar zesendertigjarige bestaan ruim 30.000 projecten in meer dan 100 landen en beschikt nu over 18 eigen vestigingen wereldwijd. De exportactiviteiten zijn goed voor circa 80% van het zakencijfer.

Frisomat is een Belgisch bedrijf dat vernieuwende industriële gebouwen in staal ontwikkelt en bouwt. Het unieke montagesysteem laat toe dat een grote opslagruimte op enkele weken tijd geplaatst wordt. Het bedrijf produceert gestandaardiseerde basismodellen, maar biedt daarnaast erg veel vrijheid voor personalisatie door de klant.

Die innovatieve aanpak bracht Frisomat in vijfendertig jaar naar meer dan honderd landen voor ruim dertigduizend projecten. De exportactiviteiten zijn goed voor ongeveer 80% van het zakencijfer. Het internationale netwerk van 18 eigen filialen garandeert een sterke knowhow, waar ook ter wereld.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.