Nieuws Antwerpen Frisomat zette bruggenhoofd op in Brazilië

Frisomat zette bruggenhoofd op in Brazilië

Frisomat zette bruggenhoofd op in Brazilië

rioZuid-Amerika is een heel interessante markt. Toch aarzelen veel bedrijven om de stap te zetten. Brazilië, Peru en Chili lijken niet makkelijk toegankelijk. Bij Frisomat in Wijnegem wordt daarom een themadag rond exporteren naar Zuid-Amerika georganiseerd. Frisomat is als constructeur van industriële gebouwen al vele jaren actief in die landen. Het bedrijf werd dan ook bereid gevonden om op dinsdag 23 februari e.k. als gastheer op te treden voor de “Latin America Day of Trade en Investment.”

Het initiatief gaat uit van de Belgisch-Peruaanse Kamer van Koophandel. Het evenement wordt mee ondersteund door de consultancybedrijven Belofloripa (Brugge) en Aliseos (Eigenbrakel).

De economische berichtgeving over Latijns-Amerika klinkt de laatste tijd niet al te rooskleurig. Net zoals in de rest van de wereld, brengt crisis echter ook opportuniteiten met zich mee. Vele landen profiteren hier reeds van door middel van lokale investeringen en overnames, maar de Belgische ondernemer blijft  vaak achterop hinken. Nochtans biedt dit werelddeel vele mogelijkheden voor de Belgische knowhow.

Zo veroorzaakte de langdurige droogte begin vorig jaar in Brazilië een ware boom voor de zonne- en windenergiesector. De stagnerende groeicijfers in andere sectoren resulteerden dan weer in verlaagde importtaksen en subsidies voor nieuwe (ook buitenlandse) investeringen. Chili lijdt als grondstoffenproducent onder de daling van de prijzen voor koper, zink en lood maar ondanks die verlaagde groeicijfers liggen er nog veel opportuniteiten zoals bv. in de sector van de groene energie. Ook Chili heeft veel verborgen mogelijkheden.

Net omwille van deze talrijke opportuniteiten richt de Belgisch-Peruaanse Kamer van Koophandel de “Latin America Day of Trade and Investment” in. Ondernemers geïnteresseerd in zakendoen met Latijns-Amerika, en meer specifiek met Brazilië, Chili en Peru, kunnen op die dag terecht op de locatie van Frisomat in Wijnegem  om hun vragen voor te leggen aan experten tijdens rondetafelsessies. Ook ambassadeurs en vertegenwoordigers van bovenstaande landen zijn van de partij om actuele economische informatie mee te geven.

“Wij merken dat bedrijven zeer vaak interesse hebben in de gigantische afzetmarkt van Latijns-Amerika, maar vaak aarzelen om de eerste stap te zetten omwille van de taaldrempels, business cultuur, bureaucratie enz”, stelt Grace Keli de Aguilar Gomes, zaakvoerster van Belofloripa. “Via praktische informatie en reële cases, o.a. met een getuigenis van Vyncke uit Harelbeke willen wij met dit evenement de vele mogelijkheden voor Belgische ondernemers in deze landen uitlijnen en zo de handel tussen België en Latijns-Amerika verder stimuleren.”

Ook Frisomat zelf zal de gasten kunnen laten delen in zijn ervaring op de Zuid-Amerikaanse markt. De Antwerpse constructeur runt al geruime tijd een eigen vestiging in Brazilië en exporteert vanuit het land van Pélé naar andere omliggende staten. Het bedrijf van Guy Somers bouwt er productiehallen, showrooms, hangars en loodsen. Frisomat werd opgezet in 1978 maar ging al na verloop van korte tijd de exportmarkten op.

Inschrijven voor de studiedag kan nog via Belgoperu.com

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.