Nieuws Antwerpen FRX Polymers trekt productie geleidelijk op

FRX Polymers trekt productie geleidelijk op

FRX Polymers trekt productie geleidelijk op

planeFRX Polymers trekt de productie aan brandvertragende plastics voorzichtig op gang. De Amerikaanse groep investeerde 16 miljoen euro in een nieuwe fabriek in Antwerpen. “Wij maken nu zeven nieuwe producten aan,” zegt fabrieksdirecteur Frank Nuytens. “Die worden geleidelijk aan in de markt gezet.”

De vlamvertragende polymeren op basis van fosfor van FRX Polymers worden gebruikt in de elektronica, de bouw, de elektriciteitssector, textielstoffen enz. Ze kunnen ervoor zorgen dat het interieur van viegtuigen, auto’s of treinen minder snel vuur vatten. Het zijn tevens milieuvriendelijke alternatieven voor de toxische prducten die voorheen gebruikt werden.

FRX Polymers is een jong Amerikaans bedrijf dat voor de bouw van zijn eerste productie-installatie koos voor Antwerpen. Daartoe werd een fabriek gebouwd op het terrein van Bayer Antwerpen, niet toevallig ook de leverancier van enkele grondstoffen voor FRX Polymers. Ook de chemiecluster in Antwerpen en de moderne havenfaciliteiten waren factoren die de Amerikanen voor de Scheldestad deden kiezen.

De maximale productiecapaciteit van de nieuwe eenheid werd op 2500 ton op jaarbasis becijferd “maar daar zijn we nog niet aan toe”, zegt Frank Nuytens. “We moeten afwachten in hoeverre de markt onze nieuwe producten gaat opnemen. In functie daarvan gaan we de productie geleidelijk aan verder opvoeren.”

In de nieuwe eenheid werken vandaag 15 man. Eenmaal de verkoop goed loopt zal de fabriek ook een weekeindploeg inschakelen waardoor de tewerkstelling verhoogd kan worden tot 30 man.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.