Nieuws Antwerpen Fuckup Night wordt (eventjes) Faalfolie Antwerpen

Fuckup Night wordt (eventjes) Faalfolie Antwerpen

Fuckup Night wordt (eventjes) Faalfolie Antwerpen

Fuck up nights zijn een verschijnsel dat al enkele jaren ingeburgerd is. ‘Het idee ontstond in Mexico in 2012 en is sindsdien wereldwijd uitgedeind’ zegt Cathy Camertijn, die de vorige edities heeft georganiseerd. Cathy is ook actief als ‘droomcoach’ voor ondernemers die een extra boost nodig hebben. De fuckup Nights hebben de ambitie om mensen, ondernemers, te vertellen dat ‘mislukken’, bijvoorbeeld failliet gaan, niet noodzakelijk een negatieve ervaring hoeft te zijn. Integendeel, je kan eruit leren en beter gewapend een nieuwe onderneming opstarten of je eigen onderneming een nieuwe start geven.

Op 18 mei wordt in Antwerpen  de tweemaandelijkse ‘fuckup night’ omgedoopt in ‘faalfolies’.  De ‘fuckup nights’ worden al enkele jaren georganiseerd door Cathy Camertijn van ‘lefnow’, dat beginnende ondernemers helpt om hun ambitie waar te maken. De volgende editie op 18 mei, in café Storm in het MAS wordt een coproductie onder de titel ‘Failing Forward: Faalfolie Antwerpen in samenwerking met Fuckup Night’. Het initiatief hiervoor gaat uit van het Agentschap Innoveren en Ondernemen van de Vlaamse overheid, startups.be, de ‘Durf-te-falen Academy’ en UNIZO.

Of je het nu mislukken noemt, of stranden, of onderuitgaan, het komt erop neer dat je tijdens je ondernemerschap voor obstakels kan komen te staan, verwachte of onverwachte, waardoor de moed je in de schoenen zinkt. Het iets wat vele ondernemers, jong of oud, beginnend of ervaren, hebben meegemaakt. Het is de bedoeling van het initiatief ‘failing forward’ om ondernemers in contact te brengen met collega’s die mislukkingen, falingen of mindere momenten hebben meegemaakt. Ze praten zonder schroom over de moeilijkheden die ze hebben gekend.

“Falen doe je alleen als je er niets uit leert” zeggen de organisatoren. ”Fouten maak je als opstap naar succes”.

De Faalavond bestaat uit een drietal faalverhalen. Nadien kan je napraten bij een drankje en een hapje. De practische gegevens vindt u hier.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.