Nieuws Antwerpen FujiFilm Sint-Niklaas maakt 3D reproducties meesterwerken Van Gogh

FujiFilm Sint-Niklaas maakt 3D reproducties meesterwerken Van Gogh

FujiFilm Sint-Niklaas maakt 3D reproducties meesterwerken Van Gogh

Van Gogh De Zonnebloemen detailEen 3D replica op ware grootte waarbij de kleur en structuur van het origineel zo exact mogelijk gereproduceerd zijn, en die je als gewone sterveling ook nog aanraken mag, dat is de belofte van ‘Relievos’ (reliëffotografie), een product van FujiFilm Belgium uit Sint-Niklaas.

De techniek combineert een driedimensionale scan van het schilderij met een hoge resolutie print met een UV inkjetprinter. Een Relievo bestaat zowel uit een nauwkeurige reproductie van de voorzijde van een schilderij, tot en met de labels op de achterzijde toe en is voorzien van een lijst. Het eindresultaat benaderd de kwaliteit van het originele werk. Tijdens het productieproces geldt een zeer strenge kwaliteitscontrole waarbij experts van Fujifilm en het Amsterdamse Van Gogh Museum nauw bij zijn betrokken. FujiFilm zorgt ook voor een kopieerbeveiliging. Tot nog toe zijn er van vijf werken Relievo’s vervaardigd: Amandelbloesem (1890), Zonnebloemen (1889), De oogst (1888), Korenveld onder onweerslucht (1890) en Boulevard de Clichy (1887)

Met deze nieuwste generatie reproducties hoopt het Van Gogh museum extra opbrengsten te genereren en nieuwe doelgroepen te bereiken: werk van Van Gogh kan op deze manier probleemloos overal ter wereld aangeboden worden. Er wordt vooral gemikt op Azië en de educatieve markt.

Voor FujiFilm is het een showcase van technologie en een nieuwe markt. “We zijn erg enthousiast om samen met het Van Gogh Museum te kunnen werken aan dit fascinerende project. Het resultaat is een erg kwalitatieve reproductie en we hopen dat de markt even enthousiast reageert op dit unieke product”, aldus Richard Tackx, FUJIFILM Belgium Director Sales & Marketing EMEA.

Foto: detail Zonnebloemen (1889), fotomateriaal bij het persbericht van FujiFilm.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer