Nieuws Antwerpen Furbo combineert veiligheid, hr en juridisch advies

Furbo combineert veiligheid, hr en juridisch advies

Furbo combineert veiligheid, hr en juridisch advies

furboZe hebben na een management buy-out hun eigen firma Furbo opgezet. Ellen Pensaert en Ronald Franck hebben er ondertussen twee jaar op zitten en hebben zich kunnen positioneren op de markt van de veiligheidsopleidingen en het bedrijfsadvies. “Wij hebben ons oorspronkelijk portfolio uitgebreid met hr, juridisch advies, e.a, zegt Ronald Franck. “De concurrentie is nu eenmaal moordend. Je moet de klanten echt wel iets te bieden hebben.”

Furbo heeft vandaag drie vestigingen. Vanuit de hoofdzetel in Antwerpen worden ook Lummen en Gent mee aangestuurd. Het jonge bedrijfje zet nu acht vaste instructeurs aan het werk. Als bedrijfsjuriste heeft Ellen Pensaert de juridische thema’s onder haar bevoegdheid net als alle hr-gerelateerde materies. Ronald Franck neemt van zijn kant als preventie-adviseur veiligheid in al haar aspecten onder zijn hoede.

De concurrentie is effectief bikkelhard. Niet enkel van de kant van andere veiligheidsadviseurs en interimbedrijven maar ook van gesubsidieerde instanties zoals de VDAB of Syntra. Furbo moet het in dit opzicht vooral van kwaliteit hebben. “Maar dan moet je als kleine onderneming wel een kans krijgen om die kwaliteit te bewijzen”, zegt Ronald Franck nog. “Dat is niet evident maar eenmaal je een voet binnen de deur hebt kan het wel lukken.”

De klantenportefeuille die Furbo in die twee jaar opgebouwd heeft mag in dit opzicht wel gezien worden. Onder de klanten zijn bv. grote groepen als Unilin, Essers of Eternit. Veelal bedrijven waar vele tientallen heftrucks en allerlei rollend materieel door elkaar rijden. Daar hoort een strict veiligheidsbeleid bij. Furbo biedt die aan. Niet enkel als consultancy maar ook met trainingsfaciliteiten. Cursussen over de handling van trekkers, torenkranen, bulldozers, rolbruggen, reachtrucks, hoogwerkers enz. “Wij werken zowel voor de farma, de metaalsector, de voedingsbedrijven als de logistiek. Wij hebben in dit opzicht een goed gevuld orderboek, kunnen zeker niet klagen.”

Furbo tekende verleden jaar voor een omzet van zowat 1 miljoen euro. “Maar we hadden net evenveel kosten. De marges zijn dus wél heel klein.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.