Nieuws Antwerpen Future First stuurt innovatie in andere richting

Future First stuurt innovatie in andere richting

Future First stuurt innovatie in andere richting

futureOndernemen doe je vandaag niet enkel meer in functie van winst. Het gaat er nu om ook de zorg te dragen voor de aarde, de maatschappij en het individuele welzijn van mensen. Innotek wil die ecosysteeminnovatie tijdens een conferentie in Antwerpen in een breder kader zetten.

Innotek is een technologiehuis dat het er vanuit de overheid om te doen is “nieuwe bedrijven te helpen ontwikkelen en bij te dragen tot hoogwaardige tewerkstelling in Vlaanderen.” Vanuit oa. zijn twee vestigingen in Geel en Mol probeert Innotek innovatie in een andere richting te stuwen. De conferentie Future First in Antwerpen wil zoveel mogelijk bedrijven betrekken in dat verhaal.

“Op Future First willen we niet enkel aan bewustmaking doen en het begrip ecosysteeminnovatie duiden maar ook tot concrete resultaten komen met behulp van rondetafelgesprekken en workshops,” zegt managing director Luc Peeters van Innotek.

Voorzitter Egbert Lox van Umicore houdt het erbij dat “een congres als Future First de bedoeling heeft om de juiste mensen en middelen in de juiste setting bijeen te brengen om tot creatieve oplossingen te komen. Multidisciplinaire en crosssectorele samenwerkingen, gekaderd in een systeemaanpak zijn daarbij essentieel.”

Op het congres worden zo’n 200 aanwezigen verwacht. Future First vindt plaats op woensdag 9 september van 13u30 tot 18 u in het Radisson Blu Astrid Hotel in Antwerpen. De deelname is gratis maar registratie is verplicht op www.futurefirst.be

Innotek wordt mee aangestuurd door leden-bedrijven zoals Alcatel-Lucent, Umicore, Electrabel, Janssen Pharmaceutica, Genzyme, SCK, KBC, Cipal e.a.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.