Nieuws Antwerpen G4S en Sequel werken samen in beveiliging diamanttransporten

G4S en Sequel werken samen in beveiliging diamanttransporten

G4S en Sequel werken samen in beveiliging diamanttransporten

diamantenHet vervoer van diamanten is veelal een risky business. Zeker wanneer de “steentjes” het vliegtuig op moeten. Enkele geruchtmakende overvallen hebben in het verleden wekenlang het nieuws beheerst.

De beveiliging van diamanttransporten is dan ook een hele marktsector op zichzelf geworden. Het gaat dan immers niet enkel meer om het fysiek transport van de juwelen maar ook om de verzekeringspapieren, de dedouanering en de hele administratie rond het gebeuren.

Het Indiase Sequel International Logistics uit Bangalore had zich in de afgelopen jaren dan ook niet enkel toegespitst op de logistieke ketting bij diamanttransporten maar ook op de beveiliging ervan. Het bedrijf ging in dit opzicht samenwerken met G4S International Logistics, de absolute marktleider in logistiek en beveiligingsopdrachten. De samenwerking werd tot nog toe uitgetekend op de Indiase markt, niet helemaal toevallig een van de grootste diamantmarkten ter wereld. In India en in de brede omgeving van Bangalore zijn tienduizenden diamantbewerkers aan de slag.

Vandaar de idee om de samenwerking tussen Sequel en G4S verder uit te breiden tot de Europese en de Amerikaanse markt. Op die manier worden in één beweging ook alle grote diamantmarkten ter wereld afgedekt, met name oa. Antwerpen en New York.

G4S International Logistics is op het vlak van beveiliging het grootste logistieke concern ter wereld. G4S neemt grote waardetransporten voor zijn rekening en zorgt tevens voor de bewapende beveiliging ervan. In het dienstenpakket naar de klanten steken overigens net zo de administratieve faciliteiten zoals dedouanering en verzekeringen.

De samenwerking tussen G4S en Sequel biedt in dit opzicht ook de Antwerpse diamantsector toegevoegde waarde. De trafiek tussen Antwerpen als internationaal handelscentrum voor diamant en India als bewerkingscentrum is immers van uiterst groot belang.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.