Nieuws Antwerpen Galva Power kan stukken tot 20 ton thermisch verzinken

Galva Power kan stukken tot 20 ton thermisch verzinken

Galva Power kan stukken tot 20 ton thermisch verzinken

galvaGalva Power heeft zich na enkele moeilijke jaren opnieuw geherpositioneerd. De specialist in het thermisch verzinken van staal en staalconstructies doet het met zijn acht vestigingen weer vrij goed. “Onze vestiging in Schoten tekent met ZinQ met de Q van Quality,” zegt Jean-Louis Goderniaux.

Het onfrisse verhaal van Zincpower en de gebroeders Bleyen lijkt stilaan in de vergetelheid te verdwijnen. De acht bedrijven uit de Benelux die vandaag deel uitmaken van Galva Power behoren nu tot de Duitse groep Voigt & Schweitzer en de Fontaine Holdings.  De Belgische bedrijven kunnen zich sindsdien weer helemaal toespitsen op hun eigen knowhow, het aanbieden van optimale oplossingen op maat voor de klanten.

Galva Power
runt in dit opzicht ook een vestiging in Schoten. Samen met de fabrieken in Overpelt, Ieper, Gent, Houthalen, Charleroi draait Schoten vandaag weer op een mooi gevuld orderboek dat het vooral moet hebben van “betrouwbare leveringen.” “Het gaat er hem om dat wij onze klanten een gegarandeerd kwaliteitssysteem aanbieden voor alle soorten stukken van slingerwerk tot het meest volumineuze materiaal.”

Schoten beschikt daartoe over een zinkbad van liefst 19 meter lang, een van de langste baden van Europa. Op die manier kan men stukken tot 20 ton verzinken. “Maar Galva Power ontvangt ook graag de kleinste klanten en opdrachten in een gepersonaliseerde oplossing voor iedereen”, aldus Jean-Louis Goderniaux. “Daarbij gaat het dan wel zowel om esthetiek als om corrosiebescherming. We pakken in dit opzicht graag uit met onze colorZinQ, een procédé voor het thermisch verzinken met een kleurlaag als designelement.”

Na enkele moeilijke maanden in januari en februari is de situatie ondertussen verbeterd. Er is nu veel werk. Het blijft echter delicaar om betrouwbare vooruitzichten te geven. “We proberen onze klanten ondertussen een uitstekende kwaliteit te leveren gekoppeld aan een maximale toegevoegde waarde tegen competitieve prijzen.” Galva Power werkt voor klanten als BCM, ASK, Iemants, Voortman enz. Die werken dan veelal zelf voor opdrachtgevers als Infrabel of de petrochemische ondernemingen.

Bij Galva Power in Schoten werken zo’n 70 man, de groep stelt in België 355 mensen tewerk. Verleden jaar werd een omzet gerealiseerd van 51 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.