Nieuws Antwerpen Game Mania opent in Wijnegem Shopping Center

Game Mania opent in Wijnegem Shopping Center

Game Mania opent in Wijnegem Shopping Center

gameGame Mania opent een nieuwe winkel in het Wijnegem Shopping Center. Daarmee bevestigt de specialist in videogames zijn heropstanding. Game Mania werd enkele tijd geleden losgehaakt uit de financiële problemen van Free Record Shop.

Dit wordt ongetwijfeld een stormloop. Game Mania opent in het weekeind van 13 en 14 december e.k. een grote vestiging van liefst 150 vierkante meter in het Wijnegem Shopping Center, vlakbij inkom 7. “Het shopping center is een makkelijk te bereiken locatie,” zegt managing director Kris Lenaerts. “Omdat wij vlakbij een ingang liggen kunnen klanten er heel snel geholpen worden zodat ze niet het hele center moeten doorkruisen.”

Game Mania is destijds in 1992 opgericht door Peter Bergmans. Hij opende aan de Bredabaan in Merksem een winkeltje dat aanvankelijk enkel bezocht werd door computernerds. Met de internationale doorbraak van Sony’s Playstation werden videogames evenwel ontzettend populair. Bergmans bouwde samen met de investeerders van het eerste uur, Benny Cockx en Etienne Delrue de franchise keten uit tot een alom bekende merknaam.

Het succes van Game Mania zette de Free Record Shop ertoe aan om de keten over te nemen. De winkels in Nederland en België kwamen in dit opzicht onder Nederlands beleid. De problemen van Free Record Shop sleurden Game Mania evenwel ook mee in een dreigend faillissement. Waarop de drie investeerders van weleer, Bergmans, Cockx en Delrue zich opnieuw financieel engageerde voor Game Mania en het bedrijf weer overnamen.

Game Mania opereert vandaag vanuit Oelegem en telt onderhand weer 85 winkels. Met de vestiging in het Wijnegem Shopping Center wordt de herpositionering van het bedrijf bevestigd.

Naar goede gewoonte zal de opening in het center opnieuw gepaard gaan met speciale acties en aanbiedingen. Daardoor kun je ervan op aan dat de stormloop massaal zal zijn en lange wachtrijen onvermijdelijk worden. Zaterdag 13 december kun je bv. elke dag een PlayStation 4 winnen in een kraak de kluis actie. De eerste 250 bezoekers krijgen een gratis verrassingspakket en de eerste 1000 bezoekers gaan met een gratis gamemagazine naar huis.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.