Nieuws Antwerpen Gamemaker GriN stopt ermee

Gamemaker GriN stopt ermee

Gamemaker GriN stopt ermee

roodkapjeHet game-ontwikkelingsbedrijf GriN is niet meer. Het Antwerpse bedrijfje ging tenonder aan zijn laatste spelletje, Woolfe.

GriN was tot voor kort een succesvolle ontwerper van computergames. Het bedrijf bracht in september van 2013 oa. de app Bongobos op de markt met daarin interactieve spelletjes voor kleuters. Dit voorjaar haalde GriN nog de pers met de release van het spelletje Woolfe: Red Good Diaries. In dat spelletje is de sprookjesfiguur Roodkapje een bloeddorstig meisje dat de dood van haar vader wil wreken. De game kon voor 9,99 euro gedownload worden. De Vlaamse overheid betaalde overigens via het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) 60.000 euro van de ontwikkelingskosten. Dat geld is in rook opgegaan want het spelletje kreeg maar weinig recenties en werd heel weinig verkocht.

“Het is gedaan; We hebben geprobeerd en gefaald”, schrijft Wim Wouters, de algemeen directeur van GriN op zijn blog. “Ons team is ontmanteld en we hebben het faillissement aangevraagd. We hebben de laatste maanden weinig gecommuniceerd met de buitenwereld. Dat was niet uit een gebrek aan respect maar uit schaamte. Toen we de verkoopcijfers van Woolfe onder ogen kregen werd het duidelijk dat ons mooie avontuur ten einde was. Dit is niet alleen het einde van Woolfe maar ook van de studio die ik de laatste 13 jaar met hart en ziel heb geleid”, schrijft Wim Wouters.

Tot voor twee jaar had GriN nog vijf vaste werknemers in dienst. Die maakten spelletjes op bestelling. “Met het geld dat we over hadden begonnen we aan de productie van Woolfe. Dat was een 3D-game waardoor het veel meer kostte dan een 2D-game die we anders maakten. Wisten wij veel dat dit voor ons het begin van het einde zou worden.”

Uiteindelijk bleken het budget en de mankracht voor GriN niet goed genoeg om een topgame te maken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.