Nieuws Antwerpen "Geef me 40 man"

"Geef me 40 man"

"Geef me 40 man"

kontrimoStellingbouwer Michel Van Den Brande is de wanhoop nabij. Zijn bedrijf Kontrimo heeft hopen werk maar vindt geen personeel. “Wij zullen ook dit jaar weer recordcijfers halen. Tenminste indien ik het werk gedaan krijg. Vandaag zitten we met grote problemen.”

Kontrimo
uit Temse draait uitstekend. Het bedrijf heeft zich toegespitst op de bouw van stellingen en steigers bij gebouwen. Werk zat. Er zijn onvoorstelbaar veel renovatiewerken waarbij stellingen moeten gezet worden. Kontrimo engageert zich telkens weer maar dreigt in de problemen te komen omdat het bedrijf onvoldoende monteurs kan inzetten.

“Ik heb Kontrimo zo’n 15 jaar geleden overgenomen. Toen draaide het bedrijf op een omzet van 1 miljoen euro. Verleden jaar hebben wij 13 miljoen euro gehaald. En het kan nog altijd meer. Indien we onze offertes mogen geloven gaan we ook dit jaar weer een record neer zetten. Ondanks de crisis.”

Michel Van Den Brande had zelf jarenlang gewerkt in de steigerbouw toen hij samen met een compaan de gelegenheid kreeg om Kontrimo over te nemen. Hij heeft geen moment geaarzeld. Sindsdien ging het elk jaar in stijgende lijn. Vandaag holt hij van hot naar her. Steeds nieuwe orders achterna. “Alleen moet ik dringend personeel vinden. Geef me 40 man en ik kan alles weer aan. Vandaag moet ik afremmen. Ook al omdat de banken niet meer volgen. Elk dossier blijft dagenlang liggen.”

Kontrimo is sinds enkele tijd helemaal in handen van Michel Van Den Brande. Zijn partner zag het niet meer zitten en liet zich uitkopen. “Ik heb op een bepaald moment mijn eigen huis in pand moeten geven. Dat was even op de tanden bijten. Maar we komen er wel uit. Ook vandaag.” Kontrimo stelt nu … 150 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citro├źn-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer