Nieuws Antwerpen Geen helihaven in Lint

Geen helihaven in Lint

Geen helihaven in Lint

heliEr komt dan toch geen helihaven in Lint. De deputatie van de provincie Antwerpen heeft de milieuvergunningsaanvraag van Heliventure FTO verworpen. “De provincie Antwerpen is er niet van overtuigd dat de aangevraagde activiteiten complementair zijn aan de bedrijfsactiviteiten van het bedrijventerrein in Lint”, heet het.

Na het faillissement van het videobedrijf Alfacam kwamen de gebouwen en het terrein van de familie Fehervari in handen van het bedrijf AED Studio’s uit Willebroek. Het bedrijf is als videoproducent tevens mede-aandeelhouder in Heliventure FTO en vatte daarom plannen op om vanuit Lint ook helicoptervluchten te organiseren. Het ging dan niet alleen om medische vluchten maar ook om VIP-tochten, luchttaxis’s, dringende cargovluchten, inspectievluchten enz.

De plannen van Heliventure stootten evenwel op hevig protest van de buurt. Ook de gemeentebesturen van Kontich, Lint en Hove verzetten zich tegen de komst van Heliventure in een dichtbewoonde omgeving.

“Het is niet duidelijk welke vluchten voor welke partner(s) uitgevoerd zullen worden”, merkt de deputatie van de provincie Antwerpen aan bij de ingediende milieuvergunningsaanvraag. “Het is in dit geval geen complementaire activiteit die het toestaan van de helihaven in deze zone zou verantwoorden We volgen hiermee onder meer het negatieve advies van het schepencollege van Lint. Met de weigering geven we ook gehoor aan de vele bezwaarindieners”, aldus gedeputeerde Rik Röttger, bevoegd voor Leefmilieu en Milieuvergunningen.

Screening van de omliggende bedrijven zou bovendien aantonen aan dat deze geen nood hebben aan een commerciële helihaven. Bij complementaire industriële activiteit, zoals door Heliventure aangevraagd wordt, is het noodzakelijk dat de nood aangetoond kan worden. Bovendien wordt de vraag gesteld of de commerciële exploitatie van een helihaven bij voorkeur niet thuis hoort op de nabijgelegen luchthaven van Deurne, aldus nog Röttger..

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.