Nieuws Antwerpen Geen stakers bij 7 op de 10 bedrijven in Antwerpse regio

Geen stakers bij 7 op de 10 bedrijven in Antwerpse regio

Geen stakers bij 7 op de 10 bedrijven in Antwerpse regio

ANTWERPEN – Uit een bevraging van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland blijkt dat door de actiedag van vandaag bij 8 op de 10 bedrijven de productie sterk teruggelopen is. “Toch leert de bevraging ons ook dat bij 7 op de 10 bedrijven niemand staakt”, zegt gedelegeerd bestuurder Luc Luwel.

De hinder die de stakingen meebrengt bij de bedrijven wordt onder meer toegeschreven aan problemen met toelevering (34%), medewerkers die te laat of niet op het werk geraken (29%) en medewerkers die moeten thuisblijven omwille van de opvang van kinderen (11%)”, duidt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

De cijfers van de bevraging vertellen ook dat 41% van de bedrijven preventieve maatregelen heeft genomen om de hinder op te vangen of te ontwijken. “Zo’n 26% stimuleerde zijn werknemers om van thuis uit te werken of vanuit een andere bedrijfslocatie. Bij een kleine 10% van de bedrijven namen medewerkers die konden een snipperdag. Een klein deel van de bevraagde bedrijven organiseerde vervoer voor de werkwilligen”, zegt Luc Luwel. “Ik kan me dus niet van de indruk ontdoen dat een minderheid vandaag een meerderheid belet om haar boterham te verdienen.”

Grote impact in Antwerpse haven

De impact van de aangekondigde nationale stakingsdag op de haven van Antwerpen is wel groot. Door de remming van de opvaarten van zeeschepen sinds dinsdagmiddag en door de preventieve sluiting van sommige terminals (MSC-PSA European Terminal (MPET)  en Antwerp Gateway Terminal (DP World) aan het Deurganckdok, en de PSA Terminal aan de Berendrecht- en Zandvlietsluizen) is er beduidend minder activiteit in de haven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.