Nieuws Antwerpen Gefco verstuurt 30.000 extra auto's via Antwerpen

Gefco verstuurt 30.000 extra auto's via Antwerpen

Gefco verstuurt 30.000 extra auto's via Antwerpen

Controle de vehicules dansGefco Benelux gaat 30.000 extra auto’s verschepen via de haven van Antwerpen. Dat waren er tot nog toe 20.000 stuks. Gefco is een participatiemaatschappij van de Franse groep PSA Peugeot Citroën (25%) en de Russische spoorwegen (75%).

Gefco is destijds opgezet door PSA Peugeot Citroën als logistieke eenheid voor de autogroep. Het bedrijf werd in de jaren vijftig uitgebouwd als Les Groupages Express de Franche-Comté. De transporten verliepen aanvankelijk vooral via spoor en vrachtwagen. Naarmate ook PSA Peugeot Citroën internationaal uitgebouwd werd bleek de nood aan een eigen logistieke vervoermaatschappij noodzakelijk.

Gefco vervoert ondertussen zo’n 4 miljoen auto’s per jaar en heeft met zijn 10.300 personeelsleden een internationaal netwerk uitgebouwd. Ook in de Benelux. Gefco Benelux wordt aangestuurd vanuit Gellingen en runt vestigingen in Antwerpen, Zaventem, Zeebrugge en Eigenbrakel. In de onderscheiden vestigingen werken zo’n 400 man. Daarvan 20 in Antwerpen.

“De beslissing om 30.000 extra voertuigen te verschepen via Antwerpen is uiteraard een opsteker voor ons”, zegt Guido Waeytens, de directeur sales en marketing van Gefco Benelux. “Die auto’s werden tot nog toe verscheept via Le Havre. Het contract loopt voor minstens drie jaar.”

De transporten vanuit Antwerpen gaan vooral naar Latijns-Amerika, Azië en Afrika. De wagens die naar Latijns-Amerika moeten zullen verscheept worden met charters van Grimaldi. Die zullen dan wekelijks varen tussen Antwerpen, Brazilië, Uruguay en Paraguay.

Gefco runt zijn vestiging in Antwerpen als een administratief dienstencentrum. “Wij leggen dus de contacten met de rederijen en de terminals, met de warehouses en de havenautoriteiten. Wij verzorgen bovendien de expeditieformaliteiten en alle administratieve exportpapieren”, zegt Guido Waeytens. “Deze volumestijging bevestigt onze capaciteiten om grote internationale tarnsportstromen te beheren. Wij confirmeren hierbij tevens onze strategische positie binnen de Europese autosector.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.