Nieuws Antwerpen Gegarandeerde besparing van 1 miljoen euro

Gegarandeerde besparing van 1 miljoen euro

Gegarandeerde besparing van 1 miljoen euro

optimizeU bent ongetwijfeld te laat voor het veelbelovende congres van Optimize Efficiëncy. Maar hou die naam bij. Optimize Efficiëncy garandeert U in een korte periode een duurzame productiviteitsverbetering met lagere kosten en een hogere omzet. De vuistregel van de organisatie is een besparing van 1 miljoen euro per 200 medewerkers. Verbeteringen moeten al na 3 maanden al zichtbaar en meetbaar zijn.

Optimize Efficiëncy bestaat dit jaar 20 jaar en organiseert daarom een bedrijfsjubileum “Toptimize” in Antwerpen. De organisatie rond Marcel Bos en Peter de Roo werkt al vele jaren op een pragmatische, gedegen en aansprekende manier zonder dikke rapporten en lange presentaties. De werkwijze kenmerkt zich als hands-on, integer en met kennis van zaken in nauwe samenwerking met de bedrijfsleiding en de medewerkers. Voordat zij met een project beginnen, voeren zij een analyse uit. In 2 weken tijd brengen zij objectief in kaart waar de besparingsmogelijkheden liggen en welke kansen het bedrijf heeft om zijn omzet te verhogen. Op basis van deze uitkomsten besluit de ondernemer of hij wilovergaan tot realisatie van de verbeteringen.

Excelleren in operationeel management – niet alleen in de top, maar vooral ook in de breedte van de organisatie – biedt geweldige kansen, menen Pieter de Roo en Marcel Bos. Kansen om zich te onderscheiden van de concurrenten. Kansen om kosten te besparen en omzet te verhogen. Door de leidinggevenden te bekwamen in operationeel management, verbetert de communicatie in de organisatie aanzienlijk. Zowel van boven naar beneden, als omgekeerd. Dit effect treedt op doordat leidinggevenden beter in staat zijn knelpunten in processen te identificeren en op te lossen. Of doordat zij beter samenwerken met andere afdelingen in de keten. Of doordat medewerkers op de goede manier worden aangespoord tot hogere prestaties.

Vaak worden medewerkers gepromoveerd tot leidinggevenden. Als ze ervaring en skills in operationeel management ontberen, missen ze kansen, stellen Marcel Bos en Peter de Roo. Doordat de leidinggevenden onvoldoende weten hoe je moet omgaan met suggesties en ideeën van medewerkers, gebeurt er niets en kunnen de medewerkers gedemotiveerd raken. Aan de andere kant verloopt het implementeren van een corporate strategy moeizaam en loopt het bedrijf het risico dat ambities van de top door de organisatie niet worden begrepen.

Dit nog afgezien van de dagelijkse beperkingen die een gebrek aan operationeel management met zich meebrengt zoals
medewerkers die niet op de juiste manier aangespoord en gemotiveerd worden: te weinig oog hebben voor de mogelijkheden die verbetering van werkprocessen biedt; eilandvorming en gebrek aan samenwerking.

Optimize-Efficiency biedt hiervoor een op maat gesneden opleiding, poneren de Roo en Bos. Theorie en praktijk worden heel dicht bij elkaar gebracht. Dit kunnen ze omdat Optimize-Efficiency “de dagelijkse praktijk kent, opgedaan door een jaren lange projectervaring. Dit leidt tot een hoge herkenbaarheid voor de deelnemers waardoor de leereffecten aanzienlijk toenemen.”

Toptimize

In het licht van 20 jaar opleidingen organizeert Optimize Effiëncy donderdag en vrijdag in Antwerpen een tweedaags congres waarop enkele topsprekers uitgenodigd zijn. Onder hen Marion Debruyne van de Vlerick Business School. Samen met de andere sprekers en 40 ingeschreven captains of industry uit België en Nederland zal zij nieuwe kennis en ervaringen overbrengen.

Het geheel gaat door in het Antwerpse Hiltonhotel aan de Groenplaats.

U bent ongetwijfeld al te laat voor Toptimize. Maar hou die naam, Optimize Efficiëncy bij. Of neem er gewoon contact mee op voor een van hun volgende sessies op www.optimize-efficiëncy.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.