Nieuws Antwerpen Gekende Edegemse kledingzaak Belvu sluit na 108 jaar de deuren

Gekende Edegemse kledingzaak Belvu sluit na 108 jaar de deuren

Gekende Edegemse kledingzaak Belvu sluit na 108 jaar de deuren

EDEGEM – Na 108 jaar is het liedje van de gekende kledingzaak Belvu Mode & Sport in Edegem uitgezongen. De zaak, die intussen in handen is van de vierde generatie, kan de concurrentie met het online winkelen niet langer aan.

In 1912 start het verhaal van de gekende kledingzaak onder de naam Trapke Op. Sinds 2007 staat met Liesbeth en Stefan de vierde generatie aan het roer van de zaak, die zowel mode- als sportkledij verkoopt.

Het veranderende koopgedrag, waarbij meer digitaal wordt gekocht en een fysieke winkel geen noodzaak meer is, nekt naar eigen zeggen deze familiezaak. “De tendens is dat e-commerce een steeds belangrijker aandeel inneemt”, zegt Paul Aerts, derde generatie, aan ATV. “Dus een fysiek verkooppunt en een grote winkel zoals de onze is voor de jongere generatie niet meer noodzakelijk.”

De deuren sluiten definitief op 31 augustus. Voordien geeft Belvu nog stevige kortingen.

De naam Belvu verdwijnt niet helemaal, want Liesbeth werkt aan een nevenproject waarbij de afdeling badminton zal blijven bestaan.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.