Nieuws Antwerpen Gemiddeld geeft Vlaming tot 24.592 euro uit aan een nieuwe wagen

Gemiddeld geeft Vlaming tot 24.592 euro uit aan een nieuwe wagen

Gemiddeld geeft Vlaming tot 24.592 euro uit aan een nieuwe wagen

SCHILDE – In aanloop naar het Autosalon op 10 januari onderzocht Hillewaere Verzekeringen wat de Vlaming gemiddeld wil uitgeven aan een nieuwe wagen. 24.592 euro, zo blijkt. Ook geeft de studie aan dat steeds meer Vlamingen de transitie naar hybride of elektrisch reeds bij hun volgende aankoop willen maken. Daarnaast geeft ruim de helft aan een nieuwe auto volledig te willen financieren met spaargeld.

De Hillewaere Groep uit Turnhout omvat drie dienstverlenende bedrijven: Hillewaere Vastgoed, Hillewaere Verzekeringen en hypotheekadvies. De verzekeringstak van de groep heeft kantoren in Schilde en Turnhout. Onderzoeksbureau iVox peilde in opdracht van de groep bij 1.000 Vlamingen naar hun voorkeuren.

Uit het onderzoek trekt de verzekeraar enkele interessante conclusies. Zo ligt de te spenderen 24.592 euro in lijn met wat de gemiddelde Vlaming momenteel nog voor de deur heeft staan. “We mogen gerust stellen dat de auto een bijzonder populair vervoermiddel is en blijft. Goed driekwart van de Vlamingen zegt zelfs niet zonder zijn wagen te kunnen. Bij landgenoten tussen 35 en 54 jaar is dat bovendien acht op de tien”, benadrukt Roel Druyts, ceo Hillewaere Verzekeringen.

Shift naar elektrisch

Van de ondervraagden gaf 25,8% aan voor een hybridemodel te kiezen bij de volgende aankoop. Één op zes gaf aan om zelfs voor een volledig elektrische wagen te kiezen. “Mogelijk speelt de uitrol van lage emissiezones in Vlaanderen daarin een rol”, vertelt Roel. “Opvallend is evenwel dat het beschikbare budget – gemiddeld 25.000 à 26.0000 euro – zeer vaak niet zal volstaan om een nieuwe hybride of elektrische wagen aan te kopen. Zeker als je weet dat de Vlaamse premie voor hybrides vanaf 1 januari vervalt.”

Full Omnium

Precies zeven op de tien Vlamingen verkiest bij de aankoop van een nieuwe wagen een full omnium-verzekering (70%), één op de acht opteert voor een mini-omnium (12,4%). “Iemand die een lening heeft lopen gedurende 48 maanden kan best ook gedurende deze periode de full omnium nemen”, licht Algemeen Directeur Leen Verheyen toe. “Iemand die het geld om een nieuwe wagen te kopen per direct terug ter beschikking heeft, kan het risico nemen om sneller om te schakelen naar een mini-omnium, dan wel naar enkel de verplichte dekking via Burgerlijke Aansprakelijkheid.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.