Nieuws Antwerpen Gent koopt bij Unit 4 Business Software

Gent koopt bij Unit 4 Business Software

Gent koopt bij Unit 4 Business Software

caersUnit 4 Business Software mag de software leveren voor een nieuw financieel systeem in de haven van Gent. Het gaat om een order van zowat 430.000 euro. “We hebben eerder al een identiek systeem geïnstalleerd in de haven van Zeebrugge,” zegt bestuurder Roel Caers.

De haven van Gent had dringend nood aan een nieuw financieel systeem. Het gaat dan om een boekhoudsysteem, een aankoopmodule en een thesaurie-applicatie. De software moet algemene en analytische boekhouding aankunnen, crediteurenbeheer, thesauriebeheer, aankoopbeheer enz. “We zijn er best trots op dat wij het order binnengehaald hebben,” zegt Roel Caers. “Wij hebben er hard voor gewerkt. Het zit trouwens perfect in onze corebusiness. Wij moeten het vooral hebben van dienstverlenende bedrijven. Wij oriënteren ons naar service-ondernemingen.”

Unit 4 Business Software is de Belgische vestiging van een Nederlands beursgenoteerd bedrijf dat al sinds 1996 opereert vanop de Antwerpse Meir. “Wij hebben ook de haven van Antwerpen al systemen verkocht.” Onder de klanten van het bedrijf: Galapagos, Clear2Pay, de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Er werken op de Meir zo’n 45 mensen. In 2012 werd een omzet gerealiseerd van 9 miljoen euro. Unit 4 Business Software is als internationaal concern actief in meer dan 20 landen.

Het Gentse order werd binnengehaald via een openbare aanbesteding.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.