Nieuws Antwerpen GEO Solutions volgt trucks permanent op

GEO Solutions volgt trucks permanent op

GEO Solutions volgt trucks permanent op

vagroVagro Vleeswaren heeft voor zijn 14 trucks de track & trace-oplossing Suivo van GEO Solutions gekocht. Met Suivo kan het bedrijf de administratieve rompslomp van de temperatuurcontrole en de rapportering aanzienlijk verlichten. “We kunnen met Suivo onze leveringen optimaal organiseren”, zegt zaakvoerder Erik Raes van het bedrijf uit Wommelgem. “We besparen met het trackingsysteem liefst 1 tot 1,5 dag aan onnodige communicatie”, zegt logistiek manager Luc Celis van Vagro.

Goederen die het bedrijf verlaten of personeelsleden die de meeste tijd op de baan zijn kunnen met track & trace oplossingen constant gevolgd worden. Op die manier kunnen ondernemingen efficiënter omgaan met hun logistieke opdrachten en hun personeel.

GEO Solutions in Kontich heeft zich gespecialiseerd in de verwerking van geografische data. De input van locatie informatie kan op termijn voor meer rendement zorgen in de logistieke ketting. GEO Solutions is een bedrijf uit de Cronos groep dat zelf een aantal bedrijfjes overkoepelt en met zijn 60 werknemers verleden jaar tekende voor een omzet van pakweg 12 miljoen euro.

“Om snel te kunnen voldoen aan de wensen van de klant is een goede communicatie van essentieel belang”, zegt marketing manager Elke Kraemer van GEO Solutions. “Waar en wanneer moet de levering gebeuren, hoe zit het met de files en de wegwerkzaamheden? Bij Vagro Vleeswaren leidde dit tot nogal wat gsm-verkeer tussen de dispatchers en de chauffeurs. Om de kwaliteit van de communicatie te verbeteren en het telefoonverkeer te verminderen hebben wij een navigatiesysteem uitgebouwd dat verbonden is met het trackingplatform Suivo. Hiermee kunnen de dispatchers tekstberichten sturen met de exacte coördinaten en instructies. Daarnaast krijgen ze feedback van de chauffeurs. Omdat er geen mondelinge informatie moet neergeschreven worden daalt ook de foutenmarge. Op die manier kunnen de chauffeurs zich volledig toespitsen op hun job.”

De trucks van Vagro Vleeswaren vervoeren zowel vers vlees als diepgevroren producten. De vrachtwagens zijn in dit opzicht onderverdeeld in twee compartimenten. Beide hebben een verschillende temperatuur die constant moet gecontroleerd worden. “We zijn als bedrijf steeds op zoek naar nieuwe trends op de markt. Suivo combineert realtime informatie van de vloot met waardevolle temperatuurmonitoring. We winnen bovendien tijd omdat we de temperatuurlogs niet meer manueel moeten analyseren,” zegt Luc Celis.

Vagro Vleewaren heeft zowat 20.000 euro geïnvesteerd in de implementatie van het nieuwe systeem. “We zijn er best trots op dat Vagro Vleeswaren ingetekend heeft op ons systeem”, zegt Elke Kraemer. Tot het klantenbestand van GEO Solutions behoren oa. Air Liquide, Kaefer, Integan, ASX e.a.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer