Nieuws Antwerpen GeoSea is snelst groeiende bedrijf van Vlaanderen

GeoSea is snelst groeiende bedrijf van Vlaanderen

GeoSea is snelst groeiende bedrijf van Vlaanderen

ZWIJNDRECHT – GeoSea mag zich de trotse winnaar van de Vlaamse Trends Gazellen noemen. Die werden voor de 18de keer uitgereikt. Het dochterbedrijf van baggergroep DEME uit Zwijndrecht toonde zich de snelst groeiende onderneming van Vlaanderen bij de grote bedrijven.

Trends lauwerde voor de 18de keer de snelste groeiers van Vlaanderen. Daarbij werden omzet, cashflow en aantal medewerkers geanalyseerd over de periode 2013-2017. De cijfers van GeoSea spraken voor zich.

Groeiverhaal

In 2005 bracht baggergroep DEME alle kennis in complexe waterbouwkundige projecten samen in de nieuwe vennootschap GeoSea. Dat was het begin van een indrukwekkend groeiverhaal. Zo is GeoSea in enkele jaren uitgegroeid tot een wereldtopper en naar eigen zeggen marktleider in de bouw van offshorewindparken. Er wordt een omzet van zowat 1 miljard euro gedraaid en er werken ruim 500 werknemers.

Luc Vandenbulcke, die mee aan de wieg van GeoSea stond: “Het succes van GeoSea is een mix van bekwame mensen, een geslaagde investeringspolitiek en de bereidheid van de aandeelhouders om die uitbouw te steunen.”

In de categorie middelgrote bedrijven ging de nationale overwinning naar het Herentalse Intracto. Bij de kleine bedrijven won C&G uit Ham.

Eervolle plaatsen

In de Top 20 komen ook nog andere snelgroeiende Antwerpse bedrijven naar voren. Zo staat in de categorie van grote bedrijven WEAREONE.world uit Antwerpen op de 10de plaats. Sports and Leisure Group uit Sint-Niklaas werd 16de en Euronav uit Antwerpen 20ste.

In de categorie middelgrote bedrijven ging de nationale overwinning naar het Herentalse Intracto. Daar was er een 3de plaats voor TheValueChain uit Kontich, een 7de voor Axxes uit Antwerpen, een 9de voor Strand Associates Cons. uit Antwerpen, een 12de voor ESAS 3 Services uit Wilrijk en een 15de voor Halux uit Sint-Niklaas.

Bij de kleine bedrijven tot slot won C&G uit Ham. Cyborn uit Borgerhout dat de Antwerpse Trends Gazellen won (lees ook Antwerpse Gazellen komen uit Zwijndrecht en Borgerhout), eindigde 2de. Board of Innovation uit Antwerpen werd 5de, Buro3VD uit Antwerpen 6de, Update-pro uit Antwerpen 9de, L’Unique uit Bornem 11de, IREX uit Zandhoven 12de en MDCPartners uit Berchem 20ste.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.